Man United tappade segern efter nya tavlor

Uppdaterad 2023-11-30 | Publicerad 2023-11-29

Med ett stort mosaiktifo hälsade Galatasaray-fansen Manchester United ”välkomna till helvetet”.

Där trivdes flera av ”De röda djävlarna” – men inte Andre Onana.

– Alla tre målen är hans fel, säger klubbikonen Paul Scholes efter 3–3 i Istanbul.

Det var framför allt Hakim Ziyechs frisparksfot som var Onanas kryptonit.

I första halvlek reducerade marockanen till 1–2 när han hittade ett hål i målvaktens frisparksmur.

– I min bok hundra procent Onanas misstag, säger Kim Källström i TV4 Play.

Med en dryg timme på matchklockan fumlade den kamerunske burväktaren in en ny frispark från samma vänsterfot.

”Bara att skjuta”

Målet betydde 2–3, och kvitteringen dröjde inte många minuter.

Kerem Akturkoglu dunkade in den i första krysset – ett hörn som den som vill vara elak skulle kalla för Andre Onanas.

– Motståndarna tänker förmodligen att det bara är att skjuta. Han ser ut som att han ska släppa in varje gång, säger Paul Scholes i TNT.

Sist i gruppen

Fler mål blev det inte.

Engelsmännen tappade segern trots tvåmålsledning lika många gånger om – och att Bruno Fernandes hade en produktiv kväll. I första halvlek träffade portugisen krysset från distans och assisterade Alejandro Garnacho – som slog till för andra matchen i rad efter helgens cykelspark.

Det nya poängtappet innebär att Manchester United alltjämt är sist i gruppen.

För att ha en chans på avancemang måste man slå den suveräna gruppsegraren Bayern München i sista omgången – samtidigt som man är beroende av resultatet mellan Köpenhamn och Galatasaray.