Sista kvällen med gänget.

Då gjorde Östersund årets kanske bästa match och körde över Häcken.

– Jag vet inte vad som händer nu. Om Graham Potter försvinner nu så har vi haft en fantastisk resa tillsammans, men han förtjänar det, säger Jamie Hopcutt.

En brottsmisstänkt ordförande, en demontränare som är på väg till Swansea och varje man som någon gång kallats nyckelspelare i Östersund på väg bort.

Förutsättningarna var inte de bästa, men blev något bättre tack vare att Häcken kom till Jämtland oerhört skadedrabbat. Sett över 90 minuter var göteborgarna oerhört bleka, men i Graham Potters sista (?) match som ÖFK-tränare tog sig Östersund samman och gjorde en riktigt bra match.

– Han betyder oerhört mycket för mig. Han gav mig chansen att få en fotbollskarriär. Självklart är vi spelare nervösa nu, men vi får se vad som händer, säger Jamie Hopcutt.

Ingen Saman Ghoddos på topp, anfallaren är iväg på förberedande VM-läger med Iran, men ersättaren Dino Islamovic ersatte fint. Efter fint förarbete från Hosam Aiesh tryckte han in 1-0 från nära håll i den 24:e minuten. Ett logiskt mål, efter en konstant ÖFK-press.

Häckens enda chans i den första halvleken kom sent, och Moestafa El Kabir lyckades inte avsluta på mål.

– Vi ger bort matchen. Man behöver inte alltid tro på saker, bara man gör saker tillsammans. Men vi tittar ner på våra skor och spelar som om matchen är slut redan i den första halvleken, säger Häcken-tränaren Andreas Alm.

Östersund gav inte gästerna någon chans att komma tillbaka efter pausen, även om Dennis Widgren bjöd Häcken på ett två mot ett-läge. Men Karl Bohm avslutade svagt med en strumprullare. I stället kunde Jamie Hopcutt definitivt avgöra efter en briljant framspelning från Ken Sema. Fri med Peter Abrahamsson rullade han enkelt in 2-0 med kvarten kvar.

Rejäl avtackning från hemmapubliken efter matchen, med spelare som Ken Sema och Sotiris Papagiannopoulos som liksom Graham Potter eventuellt nu lämnar under VM-uppehållet.