Den 8 maj är det tunnbrödsrullens dag.
Foto: Pål Allan
Den 8 maj är det tunnbrödsrullens dag.

Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept

3,3 (3 röster)

Korvrecept

Fira tunnbrödsrullens dag den 8 maj med en riktig lyxrulle!

Stjärnkocken Erik Videgårds ”guilty pleasure” går att göra hur enkel eller svår som helst.

Basen är en god korv, potatismos, räksallad, rostad lök, rå silverlök och sötstark senap.

arrow downarrow up
  • Potatismos

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 kg mandelpotatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt
  • 100 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 100 g färskost, rumstempererad
  • gräslök, finskuren
  • svartpeppar
  • Räksallad

  • 150 g räkor färska, skalade, grovhackade
  • 50 g rotselleri, blancherad, i små kuber
  • 50 g fänkål, blancherad, i små kuber
  • 50 g grönt äpple, i små kuber
  • 15 g riven pepparrot
  • 100 g majonäs
  • 1 msk citronjuice
  • 1 salladslök, gröna delen i tunna skivor
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • Korv och bröd

  • 6 st tunnbröd, mjukt , stora
  • 12 korvar, gärna lammkabanoss
  • Tillbehör

  • isbergssallad, finskuren
  • silverlök, rå tunt skivad
  • rostad lök
  • sötstark senap

Gör så här

Foto: Pål Allan
Erik Videgårds tunnbrödsrulle med korv, potatismos, räksallad, rostad lök, rå silverlök och senap.

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN