Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Publisert:

När Filip Poon lagar pasta är det big no-no på att hälla olja i pastavattnet.

– Jag ser alldeles för många kockar som drar i olivolja eller rapsolja i pastavattnet för att förhindra att det kokar över, men gör inte det! Det stör hela rätten, säger han. 

I klippet visar han varför. 

När Filip Poon, kock och youtuber, chattade med Aftonbladets läsare var många nyfikna på hur man faktiskt får till den bästa pastan. 

– Arbeta med syra. Antingen i form av en lite skvätt vinäger eller vin, bara några enstaka droppar. Syra hjälper till med att lyfta smak och få maträtter att upplevas mer lätta, friska och fräscha, svarade han då. 

Fem snabba frågor och svar med Filip Poon 

Vill du veta mer om Filip? Så här lät det när Aftonbladets läsare tog tempen på profilen: 

  • Bästa billiga budgetmiddagen? 

– Jag älskar grilled cheese eller typ risskål med lök, ägg och soja. 

  • Favvofrukost och mellanmål? 

– Min nuvarande favorit är knäckebröd med philadelphia, salt peppar och röd paprika. Har du hemma så släng på lite aromatkrydda!

  • Och smarrigaste efterrätten? 

– Jag blandar creme fraiche med lite florsocker, krossa digestive, lägg i det i ett glas, ha på den söta creme fraichen och toppa med sylt eller färska bär – det blir dundergott! Och klart på under fem minuter. 

  • Har du några guilty pleasures? 

– Omg 100 procent älskar glass. Och flingor! Eller typ havregrynsgröt med mjölk och massa sylt. 

Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Filip Poon 

Ålder: 25 

Yrke: Kock och youtuber 

Bor: Stockholm 

Vill lära sig mer om: Den afrikanska matkulturen. Jag tror att den kommer blomma upp rejält inom kort. 

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.