Misomusslorna får smak av citrongräs, vitlök och ingefära.
Foto: Åsa Liffner
Misomusslorna får smak av citrongräs, vitlök och ingefära.

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

4 (1 röst)

Recept

Kokoskrämiga musslor med smak av citrongräs, vitlök, ingefära och miso – hur fantastiskt gott låter inte det?

Tips! Vill du göra receptet helt vegetariskt, byt ut musslorna mot stora vita bönor och toppa rätten med stekt svamp, t.ex. ostronskivling eller shiitake.

Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor, eller 300 g kokta stora vita bönor
  • 4 cm färsk ingefära
  • 4 cm färsk gurkmeja
  • 1 st lök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 1 tsk rostad sesamolja
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vit miso
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • finrivet skal från 1 lime, och saft
  • 10 g färsk koriander
  • Friterade haricots verts

  • 250 g haricots verts, frysta
  • 1 dl vatten
  • 0.3 dl rismjöl
  • 1 dl kokosolja
  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN