Den här hjälten tar ingen skit av tjej-Hitler

Vår undergångssekt är äntligen på väg att vinna hela rasket

Ahmed al-Jaber är sultan och chef för Förenade arabemiratens statliga oljebolag Adnoc.

Har du tagit tårta? Firat?

För vi är på väg att slå rekord. Planetens personbästa!

Aldrig förr har världen släppt ut så mycket koldioxid som under 2023. Det är imponerande siffror och en viktig seger för oss som inte tar nån skit från pk-fittor och tjej-Hitlers.

Det är en anmärkningsvärd prestation i ett läge där alla makthavare, folkvalda, företagsledare och kapitalister, you name it, påstår sig göra precis allt de kan för att utvecklingen ska gå åt rakt motsatt håll, för att utsläppen ska minska.

Ändå står vi starka, fria och oberoende, vi i den undergångssekt som kallas mänskligheten. Vi levererar resultat. Mer utsläpp än någonsin!

 

Vilka kingar vi är, vi fuckar systemet.

Det finns fler exempel. Medan presidenter, oljebolag och techmiljardärer pratar om ”netto noll”, ”miljöhänsyn” och ”grön tillväxt” visar vi medborgare vem som verkligen bestämmer: i måndags registrerades en koldioxidnivå på över 424 miljondelar i luften. Den högst uppmätta nivån i människans historia. Det kan Romina Pourmokthari aldrig ta ifrån oss. Boom!

I Förenade Arabemiraten pågår just nu klimatkonferensen COP28. Ordförande för den uppställning beslutsfattare från hela världen som samlats där för att hitta sätt att begränsa klimatförändringarna är en riktig klimathjälte: Sultan Ahmed al-Jaber, chef för Förenade arabemiratens statliga oljebolag Adnoc.

Han springer minsann inte i elitens och södermalmsvänsterns ledband.

I stället säger han viktiga sanningar, som att det saknas forskning som visar att klimatmålen kan eller bör nås genom att fasa ut fossila bränslen. Se där en verkligt subversiv man av folket, som vågar utmana gamla fördomar om oljan.

 

Har du tagit tårta? För det börjar bli dags att utropa seger.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.