Foto: JAKOB FRIDHOLM
Grillad ananas med apelsinkrydda.

Grillad ananas med rosépeppar och apelsin

Bli först med att rösta!

Här bjuder kocken Paul Svensson på grillad ananas med apelsinkrydda.

– Njut som anansen som den är eller med lite lättvispad grädde.

”På den västindiska ön Guadeloupe såg jag en gång en stor vacker kvinna stå och grilla hela ananaser som hon pudrade med någon form av socker. Man kan tänka sig hur gott det var! Ananasen är utan tvivel drottningen bland frukter på grillen. Den är stor, har mycket sötma och är dessutom lite porös vilket gör att den suger i sig smaken av eld som en tvättsvamp. När du grillar söta saker är det viktigt att vända dem med jämna mellanrum och att inte låta dem komma för nära elden.”

Recepten från Paul grillar, av Paul Svensson, Norstedts.

Grillad ananas med rosépeppar och apelsin

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 ananaser
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk torkad apelsinkrydda, se recept
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 5 svartpepparkorn
  • Torkad apelsinkrydda

  • 1 kanelstång
  • 1 bit pomerans
  • 3 hela nejlikor
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk svartpeppar, hel

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM