Foto: MAGNUS SANDBERG
Fräsch örtsallad – gott till grillrecept.

Örtsallad från medelhavet

3,7 (7 röster)

Den här fräscha salladen med smakrika örter passar perfekt som tillbehör till grillat, på buffén eller som ett krispigt inslag till middagen.
Citrondressingen gör salladen extra frisk och god.
Örterna kan bytas ut mot dina favoritörter, men mynta och dill ger salladen sin karaktäristiska smak.

Örtsallad från medelhavet

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, skalet
  • smör, till formen

Gör så här

avAftonbladet

Portioner: 4 (som en sidosallad) Tid: 10 min

Ingredienser:

  • 1 kruka dill

  • 1 kruka bladpersilja

  • 1 kruka färsk oregano

  • 1 kruka mynta

  • 1 halv gurka

  • 1 romansallatshuvud

till dressingen:

  • 1 citron

  • 1 dl olivolja

  • 1 msk honung

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva i en halv centimeter breda skivor.

  2. Plocka örterna och dela salladen i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål.

  3. Riv skalet från citronen och pressa saften i en dressingsskål. Blanda i honung, salt och peppar och häll i olivoljan under vispning.

  4. Ringla dressingen över salladen och servera genast!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept