SD-politiker färdades i buss - vapen avlossades i närheten

Uppdaterad 2018-09-27 | Publicerad 2018-08-27

En riksdagspolitiker satt i en buss när ett vapen avlossades i närheten.

En bil ska ha kört om bussen, varpå något slags vapen ska ha avlossats.

Polisen uppger att det är en politiker från Sverigedemokraterna som färdades i bussen.

Under natten mellan lördag och söndag avlossades ett vapen i närheten av en buss där det satt tre personer, varav en riksdagspolitiker från Sverigedemokraterna.

Några personer som satt i en bil ska kört om bussen och i omkörningen ha avlossat något form av vapen, säger Andrea Hammar som är förundersökningsledare på demokrati- och hatbrottsgruppen på polisen i Göteborg till P4 Skaraborg.

Ingen skadad

Ingen person ska ha blivit skadad. På sin hemsida skriver polisen att det inte var några skarpa skott och att fordonet inte träffades.

Andrea Hammar, förundersökningsledare vid polisen, vill inte berätta vilken för typ av skjutvapen som polisen misstänker har använts.

Tror ni att det här har att göra med att personen är politiker?

– Vi utreder sedvanligt och är öppna för alla motiv, säger Andrea Hammar till Aftonbladet.

Finns det fler vittnen?

– I nuläget finns det inte mer än de tre.

Säkerhetspolisen är underättade

Säpo är inkopplade på ärendet men det är polisens demokratigrupp som leder utredningen.

– Vi är informerade om att polismyndigheten har en förundersökning som rör en av våra skyddspersoner, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen och fortsätter:

– Vi följer givetvis ärendet och har löpande kontakt med Polismyndigheten. När det gäller frågor om säkerhet så har Säkerhetspolisen ansvar för den centrala statsledningen där riksdagsledamöterna ingår, men vi går inte in på vilka skyddsåtgärder vi vidtar för våra skyddspersoner.