Sofia, 34, fick spik i osten – spräckte tanden

Publicerad 2023-02-05

Spiken som Sofia Nyström säger att hon fick i .

Sofia och särbon njöt av lördagsmiddagen.

Sedan tog hon en tugga av Icas tärnade ost där en vass spik väntade.

– Tanden sprack, säger hon.

Sofia Nyström, 34, från Morgongåva hade just inlett middagen med sin särbo när hon gjorde ett otäckt fynd.

I Icas egna tärnade ost i olja fanns en spik.

– Vi åt en trevlig middag och jag tog en tugga av salladen. Jag kände att det var något hårt och trodde att det var en olivkärna, men det visade sig vara en spik, säger hon.

– Det gjorde jävligt ont i tanden. Jag tappade aptiten.

Klarade sig tanden?

– Nej, den sprack kan man säga.

– Det är inte så akut att jag kommer att betala någon söndagsavgift. Jag försöker få tandläkartid så snart det går. Jag ser mina bitmärken på spiken.

Nu funderar hon över hur spiken kunnat hamna i salladen.

– Den kan inte ha kommit från något annat än den tärnade osten med oliver och allt vad det är i. Det är något fel i produktionen.

”Det hade kunnat vara ett barn”

Sofia säger att hon köpt osten vid ett flertal tillfällen, men att det är slut med det nu. Tandläkarräkningen tänker hon skicka till Ica.

– Det ska inte förekomma i mat. Det hade kunnat vara ett barn eller vad som helst. Nu gick en tand sönder och jag hoppas de kompenserar det, men jag kanske bara får ersättning för den tärnade osten.

– Jag kommer att ta kontakt med dem. Det lär väl ta några dagar, vi får se om de bemödar sig att svara, men det är inte gratis att gå till tandläkaren.

Ica: ”Ska göra ordentlig analys”

Aftonbladet har varit i kontakt med Ica som svarar i ett mejl:

”Vi är angelägna att veta mer om detta så att vi kan utreda vad som har hänt. Vi ber kunden att kontakta kundtjänst så att vi kan göra en ordentlig analys. Vi har inte haft några kvalitetsproblem med den här produkten. Hos underleverantören finns säkerhetsrutiner för att så långt det är möjligt förhindra att föremål liknande detta ska kunna komma med i förpackningarna”.

Följ ämnen i artikeln