Blir överkörda – då händer det märkliga

Publicerad 2018-11-02

ÖRNSKÖLDSVIK. AIK körde över Modo och vann med 2–6.

Vid ställningen 0–3 i den första perioden bytte Modo målvakt. In kom Linus Lundin – i AIK-hjälm.

– Jag har en mask som är på väg, men den har inte hunnit fram än, säger nyförvärvet Lundin till Sportbladet om den dråpliga situationen.

Topplagen Modo och AIK möts i Örnsköldsvik under fredagskvällen.

Många väntade sig nog en tuff batalj, men bortalaget AIK körde över Modo fullständigt och vann med hela 2–6 i Fjällräven center.

Inbytt – med AIK-hjälm

Bortalaget gick upp i en 0–3-ledning i den första perioden. Jesper Frödén, Johan Larsson och Eric Castonguay skrev alla in sig i målprotokollet innan Modo fick nog och bytte målvakt.

Erik Hanses klev och in kom förre AIK-målvakten Linus Lundin – iförd en målvaktshjälm med bortalagets logga som motiv.

– Jag har en mask på väg. Jag var tvungen att spela i den här helt enkelt, jag kan ju inte köra utan, förklarade Lundin själv efter matchen.

26-åringen presenterades som nyförvärv av Modo så sent som i onsdags och har därför haft problem med transport av material. Lundin fick släppa två puckar bakom sig innan Jacob Dahlström avslutade AIK:s kalas med mål i tom kasse.

Stockholmarna befäster därmed sin andraplats i hockeyallsvenskan.