Saffran – baka gyllene kakor till adventsfikat
Baka goda saffranskakor med det här receptet
Det är inte bara lussebullar du kan ha saffran i. De här läckra saffranskakorna riktigt smälter i munnen och gör succé på adventsmyset.
I december står julmingel och adventsfika som spön i backen. Och hembakat är förstås allra godast. Bjud på de här lättbakade saffranskakorna som riktigt smälter i munnen, ljuvligt goda.
Saffranskakor
Portioner: 20 st Förberedelsetid: 1,5 h Tillagningstid: 12–14 min
Ingredienser:
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 g saffran (2 pkt)
1 ägg
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Garnering
1 dl strösocker
1 dl florsocker
Gör så här:
Vispa smör, strösocker och saffran fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
Forma en rulle av degen och plasta in den. Låt degen vila i kylskåp i 1 tim. Sätt ugnen på 175 grader.
Dela rullen i 20 delar och rulla varje bit till en boll.
Rulla varje boll i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min, ytan ska krackelera.
Läs alla våra artiklar om julen 2018 här!