Debatt

”Det är ett sjukt mode”

Läsarspecial – insändare från hela vårt avlånga land

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Elton John, trasigt jeansmode och rökförbudet är några av de ämnena som Aftonbladets läsare vill diskutera i sommar.

Foto: TT
DEBATT

Århundradets låt av Elton John
Inte är jag expert på låtar, men jag vill utnämna Elton Johns låt ”I´m gonna love me again” av Elton John.
Leif Wångstedt

Svina inte
Vad hjälper det samhället om du sköter dig på ditt arbete, om du lever och beter dig som ett svin på fritiden?
Larinjo

Gry, vi hör dig inte
Snälla Gry Forsell i ”Sommarkrysset”, ta det lite lugnare och ”babbla” inte så förskräckligt så kanske man kunde höra hälften av vad du säger.
Yvonne Dahlberg

Ett sjukt mode
Jonas Sjöstedt (V) hävdar att giriga direktörer är orsaken till att folk måste gå i trasiga kläder. Det är ju bara trams. Tror inte att de ”hippa” ungdomarnas trasiga jeans beror på det. Snarare på ett sjukt mode.
”Buster”

Rök utan att skada andra
Den nya lagen säger inget om att man inte får röka. Att vara vuxen och röka är en privatsak som rökaren själv bestämmer över, dessutom är den laglig.

Men var man röker är ingen privatsak!

Orsaken till den nya lagen är att cigarettrök (andrahands rök) påverkar luftvägarna, speciellt för barn och allergiker, men även för serveringspersonal som tvingas andas in röken under arbetstid. Det handlar således inte om moralism utan om skydd från att bli utsatt för gifter som kan ge andningsproblem och sjukdom.

Till sist en vädjan på visad förståelse för rökarnas behov. De är ofta fast i ett beroende.
Sanne Wärjerstam

Låt endorfinerna dansa
Tänk vad lite motion kan göra gott med eller utan stavar. Är du lite smådeppig och magen kanske inte är så bra, då är det bättre att ta en promenad än att sitta där däst och viljelös.

Jag brukar se en kattuggla i en gammal ek och tänker där kan du sitta och uggla men själv vill jag röra på mig så att endorfinerna dansar runt i kroppen.
Bertil Monegrim

Två sköna rappare
Tycker det är rätt att rapparen Timbuktu fick Taube stipendiet 2019!
Taube var ju själv Världens Förste Rappare!
ROY.

Ta hand om vårdpersonalen nu
Varför denna förvåning? För, handen på hjärtat, eftersom inget görs (på riktigt) så kan det väl aldrig bli bättre? Varför inte börja nu och planera inför nästa sommar?

För massor av vårdpersonal kommer vilja ha semester då med. Vidare se till att ha fullbemannat i normalfallet – vilket det väl inte är. Se över löner och arbetsscheman. För en dialog med de anställda, så kanske det finns någon chans.

Ja, det kostar. Men om vi ska ha en fungerande vård, vad är alternativen? Det blir väl ännu dyrare att hyra in personal för dubbla eller tredubbla lönen?
Kurt Fido Johansson

Cyklister, skärp er
Jättebra att det diskuteras att förbjuda elsparkcyklar, dessa farliga färdmedel. Men kan vi inte blanda in cyklarna, som också är en fara ute i trafiken.

De tar ingen som helst hänsyn! Ute bland bilisterna, är cyklisterna helt oansvariga. Där man minst anar det så susar de fram i hastigheter så det är nästan helt omöjligt att stanna.

Cyklisterna verkar inte vara införstådda i att det kan bli en stor olycka för dem själva eftersom de sitter väldigt oskyddade.

Och hjälmen skall vara på huvudet – inte hemma.
Yvonne


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE

DEBATT ”Inför hjälmtvång och fixa parkeringen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Elton John

Timbuktu

Jonas Sjöstedt

Rökförbud

Rökning

Gry Forssell