”Jag äter mer än någonsin förut”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-19

Med GI-metoden gick Annelie ner 12 kilo på sex veckor - utan att låta bli det goda!

Annelie Hilmersson är ”kolhydratsmadonnan” som lärde sig äta GI-rätt - och gick ned 12 kilo på sex veckor.

- Man får ju äta så god mat! Allt som är förbjudet i andra dieter, som såser och ost, är tillåtet i GI-metoden.

Pulver, viktväkteri och räkna kalorier - Annelie Hilmersson har provat massor av olika sätt att gå ned i vikt. Och visst gick hon ned, men så fort hon slutade äta enligt schema så gick hon upp allt igen.

Sedan den 20 april i år äter hon dock enligt GI-metoden och den här gången går hon ned - och håller vikten.

- Ändå äter jag mer än jag någonsin har gjort förut. I början tyckte jag att det var svårt att få i mig allt jag skulle äta.

Snabb viktminskning

Redan efter tio dagar med så kallad GI-Express, då man nästan helt utesluter kolhydrater ur maten, hade Annelie gått ner lite drygt fyra kilo. Efter sex veckor var hon tolv kilo lättare.

I dag äter hon fortfarande enligt GI men med mer kolhydrater, i form av bönor, linser och fullkornspasta. Nu väger hon 14 kilo mindre än hon gjorde innan hon började.

Den nya kosten är en stor förändring av Annelies ”matliv”.

- Jag älskade pasta och smör-

gåsar, var en riktig kolhydrats-

madonna! Jag fick hjälp att komma underfund med hur mycket kolhydrater jag verkligen åt.

Fick stöd

Hjälpen att kartlägga sina matvanor och att komma i gång med GI-maten fick Annelie av sin kostrådgivare, Marlene Gustawson. Marlene stöttade och peppade också då det kändes tungt.

- Dag fyra mådde jag jätteilla och hade huvudvärk. Då höll jag ut mest på grund av Marlenes stöd - och att jag redan hade börjat gå ned.

Med GI-maten ligger Annelies blodsocker på en jämnare nivå och hennes sötsug har blivit påtagligt mindre. Men när det sätter in har Annelie hittat GI-alternativ.

- Jag brukar ta kesella med frysta blåbär och kanel. Det blir lite som glass - som jag inte ens tyckte om förut! Men det här känns lyxigt.