Så får du en god GI-påsk

Uppdaterad 2017-03-27 | Publicerad 2009-04-08

Njut av vårens fester – utan att lägga på dig

Visst går det att njuta utan att byxan börjar strama.

Välj GI-rätt på påskbordet och undvik onödiga kilon.

Här är GI-experten Ulrika Davidssons bästa tips.

Ulrika Davidsson tipsar om bästa påskmaten.

Våren kryllar av härliga långhelger och röda dagar, tillfällen som gärna firas lite extra. Dietisten Ulrika Davidsson har koll på hur du undviker de värsta mat-fällorna.

Hennes tips är att satsa på ägg, räkor, lax, lamm och sill – mat som innehåller mycket protein och mättar bra.

– Ta lite av allting och bestäm hur mycket du ska äta. Känn efter, när börjar du bli mätt? säger Ulrika.

Godis är svårt att undvika i påskhelgen. Välj gärna att njuta av mörk choklad och nötter.

Var aktsam på att även alkohol innehåller kalorier. Drick snaps, påsköl och påskmust med måtta.

Välj vatten eller ett glas rödvin istället, tipsar Ulrika Davidsson.

Följ ämnen i artikeln