Fylkings middag: överkörd grävling

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-12

Robert Aschberg och Gert Fylking fortsätter sin marsch genom Sverige.

Påskmenyn bestod av överkörd grävling.

– Mycket saftigt, säger Aschberg.

En dryg månad har gått – Aschberg, 56, och Fylking, 63 fortsätter marschen mot prostatacancer. Nu är de i Mälardalen.

De två mediemännen har under promenaden stött på flera djur som dött på vägarna – intresset att äta upp dem har väckts.

– För ett tag sedan gick Gert omkring och släpade på en räv som han ville äta. Men jag såg att den var för gammal och rutten. Jag skar av rävsvansen och gav till Gert som souvenir. Men det började stinka så vi slängde den med.

Hade med salt och peppar

I förrgår passerade de Strängnäs och stötte på en överkörd grävling. Djuret var nydött, Aschberg tog fram kniven.

– Jag skar av och flådde ett ben.

De fick tag på en engångsgrill – påskmenyn var spikad.

– Det är inte så farligt som det låter. Det var som vilket kött som helst. Vi åt några bra bitar från bakbenet. Vi hade med oss salt och peppar, säger Robert Aschberg.

– Jag har aldrig tidigare ätit ett överkört djur. Men det var fint, folk bör testa det.

Hade det varit knäckande för din machoroll om du inte vågat äta grävlingen?

– Det är inte manligt att äta döda djur. Det är manligt att äta levande djur.

Duon har gått 80 mil.

I kväll kommer de att sända tv från torget i Enköping.