Scarlett Johansson om vikthetsen: Nu är det mycket värre

Skådespelaren berättar om pressen att hålla sig i form

Publicerad:
Uppdaterad:
Scarlett Johansson menar att vikhetsen i filmbranschen blivit värre.
Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Scarlett Johansson menar att vikhetsen i filmbranschen blivit värre.

NÖJE

Scarlett Johansson menar att vikthetsen i filmbranschen blivit värre.

I Candis magazine berättar hon om kampen för att hålla sig i form.

– Det har alltid varit press på att skådespelare ska hålla sig smala, säger hon.

Skådespelaren Scarlett Johansson, 35, har medverkat i flertalet succéfilmer under sin karriär. Men framgångarna har en baksida.

Som kvinna har hon en stor press på sig att gå ner i vikt och att hålla sig smal. Kraven och pressen blir ännu större då Johansson är en offentlig person. I magasinet Candis magazine berättar hon om de tuffa kraven.

– Det har alltid varit press på att skådespelare ska hålla sig smala. Det finns en scen i en av mina favoritfilmer, ”All about Eve”, där Bette Davis går runt i rummet jätteupprörd över något, och hon plockar upp en chokladkaka... lägger ner den.... plockar upp den igen, lägger ner den igen... Till slut ger hon upp och äter den, men bara efter en lång kamp. Så till och med då fanns det massor av press, och nu är det mycket värre, säger hon.

”Det finns hälsosamma sätt att hålla sig till den vikten och det finns ohälsosamma sätt”

Scarlett Johansson menar att det finns olika sätt att hålla sig i form, men det viktigaste är att man mår bra.

– Det finns en vikt som jag gärna ligger kvar på, vilket är smalt men hälsosamt. Det finns hälsosamma sätt att hålla sig till den vikten och det finns ohälsosamma sätt. Jag kan inte kommentera hur andra människor väljer att leva sina liv, men när det kommer till mig själv så är jag alldeles för paranoid när det gäller min egen hälsa för att gå ätstörningsvägen. Jag vill hellre hålla mig i form på ett naturligt sätt, säger hon till magasinet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN