Lisa Engh om uttåget: ”Jättejobbigt”

Reporter: Alex Hartelius/Meter

Publicerad:
Uppdaterad:

I måndags fick Lisa Engh, 36, lämna ”Big brother”. 

Nu berättar hon om den tuffa omställningen att komma tillbaka ut i verkligheten.

– Det var jättejobbigt och jag var ledsen. Man ville självklart vara kvar, säger hon.

För andra gången på två veckor hängde Lisa Engh löst. Men i måndags räckte det inte hela vägen och hon tvingades lämna ”Big brother”. Efter cirka 30 dagar i huset blev det en stor omställning att komma tillbaka ut i verkliga livet. 

– Jag ville jättegärna vara kvar och det var tungt att få lämna. Det finns så många starka karaktärer man slåss mot där inne och samtidigt lämnar man sina vänner. Det är blandade känslor, men det har varit en underbar tid och jag är så tacksam för att jag fick vara med, säger hon. 

Premiärkvällen kommer Lisa Engh minnas lite extra mycket. Att få kliva in i ett hus med 50 kameror, och vara en del av tävlingsmomenten, var något hon hade sett fram emot under en lång tid. 

– Varenda person där inne har en vinnarskalle och ibland blir det lite vassa armbågar. Men när vi haft våra fester har vi haft det väldigt kul tillsammans.

Foto: TV4
Lisa Engh, 36, fick lämna i veckans måndagsfinal.

”Slåss om uppmärksamheten”

Det har funnits jobbiga stunder också. I perioder har Lisa Engh känt sig utanför och hon upplevde att det blev extra påtagligt när Antonia ”Anty” Johnson, Mergim Feka, Amilia Stapelfeldt och Lennie Hansson hängde mycket tillsammans. 

– Många där inne slåss om uppmärksamheten från varandra så det blir ibland att man känner sig utanför. Fyra personer kanske går ihop, bildar ett gäng och två kanske finner tycke för varandra. Det har varit jobbigt. 

För två veckor sedan hängde Lisa Engh löst mot influencern Antonia ”Anty” Johnson. Den gången klarade hon sig och hon minns hur deltagaren Alex Manzizila peppade henne inför utröstningen med historien om David och Goliat. 

– Och när jag inte åkte ut sa han: ”Lita på mig. David och Goliath. Du är David”.

Att sitta i ett rum och vänta på beskedet om man ska få stanna eller ej har också varit jobbigt för Lisa Engh. 

– Jag var supernervös och kunde inte slappna av. Hela veckan hänger man ju löst. På tisdagen är det lagtävling och sedan fortsätter det så och det tärde på mig. Så det har varit jättejobbigt.

”Känns så sjukt”

Efter sortin i ”Big brother” har hon fått mycket positiv respons på sociala medier. En person skrev att Lisa Enghs medverkan i programmet fått hen att må bättre. 

– Det känns så sjukt och så stort. Jag är så glad och tacksam. Det är ingen som skrivit något ont till mig. Sen vet jag inte vad de skrivit på andra håll, men till mig har det bara varit jättefina ord och det är jag väldigt tacksam och glad för.

Innan hon gick in i ”Big brother”-huset jobbade hon som elevassistent på en skola, men sa upp sig för att kunna medverka i programmet. Vad hon ska göra framöver är inte klart. 

– Jag kommer samla ihop mig lite den här veckan och se vad jag ska göra framöver, vad det blir för projekt och så. Jag kommer börja jobba, men jag vet inte med vad än.

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

”Big brother Inifrån” är ett samarbete mellan Aftonbladet och Meter/TV4, läs mer om det här.

Foto: TV4
Lisa Engh, 36.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN