Masked singer (tv-program)

Folkkära skådisen fick lämna ”Masked singer”

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om andra avsnittet av TV4:s nya show

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Det blev fåret som fick lämna ”Masked singer”.

Men trots att rätt namn nämndes i programmet och ledtrådar som ”jobbat i underrättelsetjänsten” och ”Karusellen” lyckades ingen i panelen gissa rätt.

Här är ledtrådarna – och alla gissningar.

När ”Masked singers” andra grupp möttes ställdes, Draken, Korpen, Roboten, Isvargen, Fåret och Voodoodockan mot varandra i TV4:s nya succéunderhållning.

Med hjälp av ledtrådar gissade kändispanelens Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren på att alla från Helen Alfredsson och Linda Pira till E Type och Glenn Hysén kunde gömma sig bakom maskerna.

Men till slut blev det Fåret som tvingades lämna tävlingen och därmed ta av sig sin mask.

Varning för spoilers om du fortsätter läsa, för här är ledtrådarna, panelens gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under fårmasken.

Och nästa vecka återvänder de kvarvarande maskerade kändisarna från grupp ett, Godisautomaten, Jokern, Enhörningen, Monstret och Sjöbjörnen. Här kan du läsa alla ledtrådar om dem.


Draken

Draken

 • Låt: Jessie J:s ”Bang bang”
 • Möjliga ledtrådar: Ett badkar fyllt med guldpengar, trumset, ”Beck Loser”, en spindel, en gurka, tandborste och tandkräm
  – Kalla mig draken och ge mig respekt. Det gör inget om ni är lite rädda om ni inte vet var ni har mig. Kommer man för nära en drake, då kan man bli bränd. Innerst inne är den här draken inte så tuff som den ser ut. Men jag ville inte tacka nej för att jag är feg, det är för att jag är feg som jag tackade ja. Musiken har alltid funnits i mitt liv och jag ville redan tidigt bli artist. Sen kom idrotten in i bilden och då gjorde jag som alla andra, spelade handboll. Men jag fortsatte sjunga. Ni hittar mig på Spotify. Får jag välja blir det helst soul och ballader, jag är inte mycket för rock, förutom på jobbet. Faktum är att mitt drömjobb utförs bäst i rock.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Finns på Spotify, men det där tror jag är en luring för jag tror att det kan vara en poddare och jag tror Herman Kakansson, nej Kakan Hermansson heter hon.
  Pernilla: Det är nån som älskar guld, nån hiphoppare.
  Måns: Jag är inne på hiphop-stuket och drar till med Linda Pira.
 • En sista ledtråd:
  Hur gammal är du?
  – Jag föddes samma år som en brun skandal.
 • Fler panelgissningar:
  Nour: Det blir Maxida Märak.

Korpen

Korpen

 • Låt: Andrew Lloyd Webbers ”The phantom of the opera”
 • Möjliga ledtrådar: Bilverkstad, en säck i bakluckan på en bil, kärleksbrev, siffran 88 omgiven av hjärtan, polissirener, vägbrunn
  – Det är jag som är korpen och det är jag väldigt stolt över. Jag har de snyggaste fjädrarna i den här tävlingen. Det sägs också att korpar är intelligenta och folk har faktiskt kallat mig för professor. Men allt är inte svart och vit, vi korpar har också ett rykte om att vi stjäl och visst har jag stulit. Men bara några hjärtan. Jag har alltid skapat magi med händerna, och det har lett till ett liv i rampljuset. Jag har lyckats förut att göra det som ingen trodde var möjligt. Nu ska den här korpen flyga.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Fin stämma och väldigt mycket tjuvtema i numret. jag tänkte så här, teknik pratade vi om i inslaget, det kan vara fotboll, han har stulit många hjärtan, VM 94-laget stal många hjärtan. Så står det 88 och då tänker jag att den här personen kanske startade sitt landslagsspel 1988 och då hamnar vi på Thomas Ravelli.
  Nour: Jag tror att det är Ola Salo.
  Pernilla Wahlgren: Han var jagad, tjuvar, jag slår till med Hasse Aro.
  Felix Herngren: Sen var det massa speglar och grejer och det här med stulet och en del amerikanska referenser, jag tänkte direkt Loe Labero, det är ingen annan som kommer ner från taket på det här sättet mer än Joe.
 • En sista ledtråd:
  Var står du politiskt?
  – Jag vill inte avslöja för mycket men i mitt jobb är jag tvungen att ta en tydlig ställning.
 • Fler panelgissningar:
  Måns: En annan kille från 88-laget är Glenn Hysén och han har tagit ställning eftersom han gör spelreklam.

Roboten

Roboten

 • Låt: Teddybears ”Cobrastyle”
 • Möjliga ledtrådar: ”5 ton” på skivstångsvikter, boxningsring, armhävningar från handstående, papegoja
  – Skrot är verkligen min grej. Dessutom är jag bra på att göra grejer på repeat. Jag har alltid sysslat med underhållning, men publiken har ofta varit liten. Jag vill se ännu mer av familjens väg, en robot har faktiskt nåt på insidan också. Jag är med i det här programmet för att det lät så svårt, det här är nåt som jag inte vet om jag klarar av. Och det är sånt jag går igång på. En del tycker säkert att de har sett nog av mig. Men jag kan faktiskt också det här med att höras utan att synas, även i riksradio. Hoppas ni är på g, nu ska ni få se.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag tyckte mig snappa upp ännu en ledtråd i bakgrunden, en söndrig diskokula och då tänker jag direkt att underhållning för liten publik, barnprogram, diskokulan skulle kunna innebära att Lina Hedlund är din fru och du är Nassim Al Fakir.
  Felix Herngren: Det här med radio, Kodjo Akolor, han är väldigt vältränad.
  Pernilla Wahlgren: Uppträtt för barn, familjen är viktig och han har jobbat med radio, nån som har gjort allt det här är min bror Niclas (Wahlgren).
 • En sista ledtråd:
  Hur skulle dina vänner beskriva dig?
  En del kanske ser mig som en omvänd katt.

Isvargen

Isvargen

 • Låt: Amanda Jenssens ”When we dig for gold in the USA”
 • Möjliga ledtrådar: Golfklubbor, guldskivor med artisterna Madonna, Bon Jovi, Victoria Beckham, Metallica
  – Jag kommer från norr och jag är farligare än jag ser ut. Jag har visat att jag är en överlevare i en hård värld, och jag har stått upp för mig själv, även när jag har fått på pälsen. Kanske är det här min stora comeback som artist, mitt första album sålde guld. Och jag har en miljonhit som nästan alla har hört. Hästar och sport var det viktigaste när jag växte upp. Jag var något av en pojkflicka och jag spelade ishockey och fotboll med grabbarna, men musiken fanns också i mitt liv. Min och syrrans idoler var Carola, Anna Book och Pernilla Wahlgren så klart. Jag har fått arbeta hårt för att komma dit jag är i dag, jag har städat toaletter och mockat skit och det var ingen hit när jag äntligen fick tävla utomlands.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Låten är den största ledtråden, det är mycket golfklubbor i inslaget, tänker på Annika Sörenstam, Helen Alfredsson.
  Pernilla Wahlgren: Det är nån som har lyckats i USA, då tänker jag Ace of base, jag säger Jenny Berggren.
  Felix Herngren: Jag tänker att hon fick på pälsen och åkt till USA och hon gjorde en låt om att skämmas och få på pälsen, ”Shame shame, shame”, Isabella Scorupco.
  Nour El Refai: En norrländska och USA och försökt göra karriär där, sen säger jag att du har gjort en låt som nästan alla har hört och då tänker jag på den här Backstreet Boys-låten och då vet jag att det är Lisa Miskovsky, hon har skrivit en Backstreet Boys-låt.
 • En sista ledtråd:
  Hur många guldtackor har du själv i garderoben?
  – Jag har flera garderober, men mitt guld förvarar jag på annat håll.

Fåret

Fåret

 • Låt: Nicole Kidmans ”Sparkling diamonds”
 • Möjliga ledtrådar: Trollkarl med toppig hatt. dans kring julgran, julbock. Dödskalle. Vinylskiva. Orden familj, framgång, flärd.
  - Jag som jobbat som lärare i förvandlingskonst och jag trivs i flock. Att sjunga är inget nytt för mig. Jag har spelat in plattor, legat på listorna och slagit rekord i parkerna. Det började redan när jag gick på mellanstadiet, då jag gjorde min radiodebut. Sedan började karusellen. Många av mina största musikaliska framgångar hittar man på Youtube. Jag känner mig inte som mitt verkliga stjärntecken, mera som sen skytt. Jag har alltid försökt att förstå mig själv, vem jag är bakom den här masken man har på sig. Det här fåret har mycket att tacka för, ändå har jag lyckats behålla min ödmjukhet. Jag är nog världens mest ödmjuka person.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Jag fick en känsla och den kan vara helt fel men jag kände att det kan vara nån i min familj. Jag gissar på Christina Schollin.
  Nour El Refai: Du är skådespelare och jag tror att det är Ewa Fröling.
  Måns Zelmerlöw: En liten klocka ringer i mitt bakhuvud som säger att Kikki Danielsson har nån form av lärarerfarenhet.
  Felix Herngren: jag såg en Gävlebock en julbock, nån från Gävle kanske. Så fick jag en inlevelse när jag hörde rösten att det här är Siw Malmkvist.
 • En sista ledtråd:
  – Jag har varit anställd inom underrättelsetjänsten, men det får ni inte säga till nån.

Voodoodockan

Voodoodockan

 • Låt: Icona Pops ”I love it”
 • Möjliga ledtrådar: Basketboll, tidtagarur, kors
  Är man en voodoodocka så vet man allt om hämnd. Själv har jag gjort många illa under min karriär. Jag har alltid vetat att jag skulle bli en ledare och jag fick till och med leda den högsta beslutande församlingen. Det var inte så konstigt at jag började med sport, med mina förutsättningar. Basket blev min grej, och jag höll till och med på att hamna i ungdomslandslaget, jag var ingen blivande LeBron James skulle det visa sig, även om jag gjorde succé med en del av honom. Men så upptäckte jag musiken, jag gick från trumpetare i en blåsorkester till Anita Lindblom-tolkare i ett partyband, till syntpoppare med demo-karriär. Där föddes drömmen om ett liv på scenen. Till slut kom jag faktiskt med i Nationalteatern. Då var livet en fest.
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Jag tror att det här var den svåraste hittills, jag tänkte kan det vara Thåström, men det kan det inte.
  Måns Zelmerlöw: Jag fastnade lite på det här med att gjort många illa, då kanske det är en fajter av nåt slag, Patrik Kristiansson (numera Klüft, reds anm) vet jag är lång i alla fall, sen var jag inne på The Mauler.
  Felix Herngren: Jag kände igen rösten, det är Gustaf Skarsgård, han spelar med i Vikings och han kan sjunga.
  Pernilla Wahlgren: Är det nån kristen, är det Runar?
 • En sista ledtråd:
  Var kommer du ifrån?
  – Det jag jobbar med nu är en del av det min hemstad är känd för.
 • Fler panelgissningar:
  Måns: Just nu står det mellan Alexander Skarsgård och Johan Wester.
  Pernilla: Det är en lång person och jag fick för mig att han gillar att hålla på med värja, så jag byter helt och gissar på E-type.

Hen gömde sig under fårmasken

Studiopublikens och panelens omröstning placerade fåret i botten och panelmedlemmarna fick chansen att lämna sina sista skarpa gissningar innan masken lyftes av. Felix Herngren höll fast vid Siw Malmkvist, Nour El-Refai vid Ewa Fröling, Måns Zelmerlöw vid Kikki Danielsson och slutligen ändrade sig Pernilla Wahlgren från att gissa på sin egen mamma till att följa Herngrens gissning på Siw Malmkvist.

Ett felbeslut visade det sig.

Fårmasken lyfts och avslöjar: Christina Schollin
Christina Schollin tvingas lämna ”Masked singer”

För under masken dolde sig skådespelaren och tv-profilen Christina Schollin, Pernilla Wahlgrens mamma.

– tack så mycket, det var skönt att bli av med det där huvet, säger hon i sändningen.

Till Aftonbladet säger hon att hon tvingades ljuga för Pernilla för att kunna ställa upp i programmet:

– Ja, det är klart. För hon vet väl alltid allting som jag gör och vart jag ska. Hon var väldigt frågvis av sig och det var många gånger som hon frågade om jag skulle komma över och jag fick svara: ”Nej, det kan jag inte, för jag ska jobba”. ”Vad ska du göra för jobb då?” Jag fick dra till med nåt. Hon undrade vad jag höll på med i smyg, men hon misstänkte inte ingenting.

Ledtrådarna förklarade:

 • Christina trivs som får i flock med tanke på sin stora familj.
 • ”Harry Potter”-trollkarlar efetrsom Schollin gjorde den svenska rösten till läraren Minerva McGonagall.
 • Julfirande på grund av den Oscarsnominerade filmen ”Fanny och Alexander” som Christina Schollin spelade med i.
 • Änglastaty i bakgrunden av scenshowen på grund av Christina Schollins fascination för änglar.
 • Christina Schollin var med och sjöng i Lennart Hylands radioprogram ”karusellen”.
 • Schollin jobbade på FRA, Försvarets radioanstalt, som ung, därav anställd inom underrättelsetjänsten.
 • Dödskalle eftersom Christina som elev på Dramaten fick spela Ofelia i ”Hamlet”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Panelen bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

11 miljoner i jackpott på Stryktipset – följ expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE

Räcker att se sista tio minuterna av ”Masked singer Sverige”

ÄMNEN I ARTIKELN

Masked singer (tv-program)

David Hellenius

Felix Herngren

Nour El Refai

Måns Zelmerlöw

Pernilla Wahlgren

Christina Schollin