Netflix

Kulturminister vill att Netflix ska varna för ”The crown”

Begär en brasklapp: ”Kan missta fiktion för fakta”

Av: 

TT

Diana spelas av Emma Corrin och prins Charles av Josh O'Connor. Pressbild.
Diana spelas av Emma Corrin och prins Charles av Josh O'Connor. Pressbild.

NÖJE

Den brittiska kulturministern Oliver Dowden vill att Netflix ska varna för att serien ”The crown” är fiktion.

Enligt The Independent tänker ministern skriva till Netflix och begära att strömningstjänsten utfärdar en ”health warning”.

Det innebär att han vill att man slänger in en brasklapp inför varje avsnitt för att förklara för tittarna att serien inte överensstämmer helt med verkligheten.

– Serien är ett väldigt fint producerat fiktivt verk och därför borde Netflix vara noga med att betona det från början, att det är just fiktivt. Annars fruktar jag att en generation tittare som inte levde när det begav sig misstar fiktion för fakta, säger Oliver Dowden till Mail on Sunday.

Oliver Dowden.

Han får nu kritik i sociala medier, där tittare skojar om ministerns utspel.

”Netflix berättar redan för folk att det är fiktion. 'The crown' ligger i dramakategorin. Människorna är skådespelare. Jag vet, det är häpnadsväckande”, skriver en tittare.

Även prinsessan Dianas bror, Charles Spencer, har påpekat att det vore bra om Netflix klargjorde att serien endast är ”baserad på verkliga händelser” och inte exakt följer verkligheten.

– Det skulle hjälpa om folk förstod att det är drama för dramatisk effekt. Jag är orolig för att folk tolkar seriens händelser bokstavligt, säger han till ITV.

”The crown” är inne på sin fjärde säsong, som till stor del kretsar kring förhållandet mellan prins Charles och Diana. Seriens version av händelserna, framför allt Dianas ätstörningar och hur Charles behandlade sin fru, har väckt debatt i Storbritannien.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Covid-paniken sliter min skalle i bitar

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

The Crown (tv-serie)

Storbritannien

Tv-serier

Ätstörningar