Managern om sista mötet: ”Sa jag älskar dig”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

I flera år var han Aviciis närmaste man.

Nu berättar managern Ash Pournouri om sista mötet med sin vän.

”Jag har aldrig känt såhär djup sorg”, skriver han på Facebook.

Managern och producenten Arash ”Ash” Pournouri jobbade med Tim ”Avicii” Bergling” fram till 2016, samma år som Avicii bestämde sig för att sluta turnera.

I ett långt Facebookinlägg beskriver Pournouri chocken över vännens död.

”Jag minns inte ens när jag grät senast, men mina ögon har varit svullna av tårar sedan jag fick veta. Jag har inte riktigt accepterat det än, jag kan inte ens förstå att det är på riktigt”, skriver han.

”Skapade historia”

Ash Pournouri och Tim Bergling träffades 2008 och jobbade tillsammans i åtta år. Pournouri har ofta beskrivits som en viktig del i framgångssagan Avicii.

”Vi skapade obestridbar historia tillsammans du och jag. Aldrig av någon annan anledning än kreativitet och att beröra världen. Och vi berörde. Mer än en gång. Och du berör den fortfarande trots att du är borta. Men inget av det var, eller kommer att bli, värt att ditt liv tog slut för tidigt”, skriver Pournouri.

Arash ”Ash” Pournouri
Foto: MATTIAS AHLM/SVERIGES RADIO
Arash ”Ash” Pournouri

Träffades i vintras

I februari träffade managern Tim för vad som skulle bli sista gången.

”Jag kommer aldrig att glömma och kommer för evigt att vara glad och tacksam för de sista orden vi båda delade med varandra för bara några månader sedan efter att ha tillbringat nio timmar tillsammans med att äta, dricka och hänga, klockan fem på lördagsmorgonen den sjuttonde februari när vi lämnade stället någonstans i Stockholm: Jag älskar dig”, skriver han.

Tim Bergling blev 28 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE