”Huset fullt”-stjärnan Lori Loughlin döms till fängelse efter mutskandalen

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Skådespelaren Lori Loughlin och hennes man Mossimo Giannulli erkänner sig skyldiga i den omtalade mutskandalen.

Nu döms de till två respektive fem månaders fängelse och mångmiljonsböter.

Det var i mars 2019 som ”Huset fullt”-stjärnan Lori Loughlin, 55, och hennes man, modedesignern Mossimo Giannulli, 56, greps efter att ha anklagats för att ha betalat flera miljoner i mutor för att få sina döttrar Bella och Olivia Jade antagna till elituniversitet i USA. Enligt uppgift ska de ha betalat närmare 4,6 miljoner kronor.

Fängelse och böter

Lori Loughlin och Mossimo Giannulli har i över ett år hävdat sin oskuld. När de nu erkänner brott som en del av en uppgörelse döms Lori Loughlin till två månaders fängelse och Mossimo Giannulli till fem månaders fängelse. De ska också betala 1,5 miljoner respektive 2,5 miljoner i böter och utföra samhällstjänst.

Lori Loughlin lämnar en tidigare domstolsförhandling med sin make, modedesignern Mossimo Giannulli.
Foto: Steven Senne / AP
Lori Loughlin lämnar en tidigare domstolsförhandling med sin make, modedesignern Mossimo Giannulli.

En domare har ännu inte skrivit på avtalet till uppgörelsen, skriver Us Weekly.

”Under uppgörelseavtalet som lämnades in i dag kommer de åtalade att avtjäna fängelsestraff som återspeglar deras roller i en konspiration att korrumpera antagningsprocessen på universitet som överensstämmer tidigare straff i det här fallet”, säger advokaten Andrew E Lelling i ett pressmeddelande.

”Desperate housewives”-stjärna dömdes

Lori Loughlin och Mossimo Giannulli är två av totalt 53 personer som varit åtalade i den stora mutskandalen. Förra året erkände och dömdes ”Desperate housewives”-stjärnan Felicity Huffman till 14 dagars fängelse i samma härva, för att ha betalat för att höja sin dotters resultat på högskoleprovet.

Efter att Lori Loughlin åkte fast i muthärvan har hon fått sparken från sina skådespelarjobb.

Publicerad:

LÄS VIDARE