Huaweis pik till Zara Larsson: ”Samarbetet var tidsbestämt”

Mobiljätten tillbakavisar artistens ord

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Huawei pikar Zara Larsson efter att hon påstått att hon avslutat reklamsamarbetet med den kinesiska mobiljätten.

”Det var från början tidsbestämd enligt överenskommelse mellan båda parter och avslutades förra året”, skriver svenska pr-chefen Sofia Björnerfors i ett pressmeddelande.

Zara Larsson.
Foto: JERKER IVARSSON
Zara Larsson.

Nu tillbakavisar den kinesiska mobiljätten Huawei Zara Larssons ord i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon beskrev sitt reklamsamarbete med företaget som ”inte min smartaste deal”:

– Alla som känner till mig vet att jag står för mänskliga rättigheter. Jag vill så gärna uttala mig om Kina och vad de gör i Hongkong eller de utsatta folkgrupper som de frihetsberövar. Men det känns som att jag hamnar inmålad i ett hörn. För om jag uttalar mig kring det här, som jag fått kritik för att jag inte gjort, så kommer det tillbaka att jag gjort samarbetet med Huawei, sa hon i programmet.

– Jag har avslutat samarbetet, det var för några månader sen.

I ett pressmeddelande påpekar Huaweis svenska PR-chef att samarbetet varit tidsbestämt från början och avslutades redan förra året:

”Samarbetet med Zara Larsson ägde rum under kampanjperioden för vår mobiltelefon P30 som lanserades i mars 2019. Den var från början tidsbestämd enligt överenskommelse mellan båda parter och avslutades förra året”, skriver Huaweis Sofia Björnerfors.

Huawei har kritiserats för sitt samröre med den kinesiska staten och har anklagats för att spionera på åt Kina, men det tillbakavisas i pressmeddelandet:

”Huawei är ett privat globalt företag som ägs helt av sina anställda där inga offentliga eller andra organisationer tillåts som ägare. Vi följer alltid alla lagar och regler där vi har verksamhet och tar inte instruktioner från någon regering eller myndighet”, skriver Sofia Björnerfors i pressmeddelandet.

Publicerad:

LÄS VIDARE