Soran Ismail

Soran Ismails svar till Bianca Kronlöf efter kritiken: ”Väldigt mycket jag ångrar”

Komikern svarar Bianca Kronlöf efter uppmärksammade inlägget – ska ”ses och prata”

Av: 

Emil Salmaso

Soran Ismail.
Soran Ismail.

NÖJE

SVT-dokumentären ”Persona non grata” har mötts av hård kritik, bland annat från skådespelaren Bianca Kronlöf.

Nu svarar komikern Soran Ismail för första gången.

”Jag förstår att det jag gjort inte varit normalt”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

I en uppmärksammad SVT-dokumentär berättar komikern Soran Ismail om tiden efter de nedlagda våldtäktsanklagelserna.

Dokumentären möttes av hård kritik, bland annat i komikern och skådespelaren Bianca Kronlöfs tre öppna brev på Instagram.

I breven, som setts över en miljon gånger sedan i onsdags, säger hon att hon mått illa av dokumentären – och att den har helt fel fokus.

– Jag hoppas att det här ska ge positiva effekter, att fler ska våga säga emot. Det här handlar inte bara om min bransch, det är en samhällsstruktur. Jag hoppas att fler ska våga säga ifrån när något är obekvämt eller känns fel, säger hon till Aftonbladet.

Bianca Kronlöf.

”Har levt måttlöst”

Nu svarar Soran Ismail på breven och säger att han kontaktat Kronlöf för att prata. Samtidigt säger han sig förstå reaktionerna.

”Under stora delar av mitt vuxna liv har jag levt måttlöst och exceptionellt när det handlar om mina sexuella relationer till kvinnor. Jag förstår att det jag gjort inte varit normalt. Jag förstår också hur jag uppfattas och att människor ifrågasätter min kvinnosyn”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

”Det finns väldigt mycket som jag ångrar och som jag hade gjort ogjort om det varit möjligt. Jag vill samtidigt säga att jag aldrig har gjort något som jag har trott har varit emot någons vilja, och det jag gjort har aldrig varit mot någons tillåtelse”.

Borde ha prövats rättsligt

Han fortsätter med att skriva att han önskar att anmälningarna om våldtäkt skulle ha lett till rättegång ”där fallen hade kunnat prövas rättvist, men det blev inte ens ett åtal, vilket alla parter förlorar på”.

Därefter ber han om ursäkt för att ha sårat ett antal personer och avslutar med att han inte kan ”göra annat än att ta ansvar för det jag har gjort och förändra mitt sätt att leva så att det inte upprepas”.

Kritiserar män i hela branschen

I sina uppmärksammade öppna brev på Instagram vände sig Bianca Kronlöf även mot de medverkande komikerna Måns Möller, Özz Nûjen och Kristoffer Appelquist, och menade att de i dokumentären distanserar sig från att Soran Ismail faktiskt anklagats för sexualbrott. Hon ifrågasatte också andra manliga komikers tystnad.

Hon har tidigare förklarat för Aftonbladet varför hon skrivit breven. Även de manliga komikerna svarar på kritiken här.

Aftonbladet har sökt Bianca Kronlöf och Soran Ismail för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

LÄS VIDARE

Bianca Kronlöfs hårda kritik efter Soran Ismail-dokumentären

ÄMNEN I ARTIKELN

Soran Ismail

Bianca Kronlöf

Våldtäkt

MeToo

Sexualbrott