”Bachelor”-stjärnan talar ut efter att ha sagt n-ordet: ”Förlåt”

Hannah Brown: ”Det jag gjorde var fel”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:
Hannah Brown var ”Bachelorette” 2019.
Foto: Mark Bourdillon / TT NYHETSBYRÅN
Hannah Brown var ”Bachelorette” 2019.

Veckor efter att Hannah Brown rappade n-ordet talar hon nu ut.

I en Instagramvideo säger den amerikanska ”Bachelorette”-stjärnan att hon fokuserar på att utbilda sig själv.

– Jag vill inte vara en okunnig vit tjej som använder n-ordet, säger hon.

Det var för drygt två veckor sedan som tv-profilen Hannah Brown, 25, känd från den populära dokusåpan ”Bachelorette”, rappade n-ordet när hon sjöng DaBabys låt ”Rockstar” på Instagram Live.

Hon tog därefter bort videon och bad om ursäkt på Instagram stories.

Efter att ha fått massiv kritik för händelsen på sociala medier sedan dess har hon nu lagt ut en 18 minuter lång video på Instagram, där hon säger att hon är ledsen för händelsen och förklarar sig.

”Vet att det är fel”

Intill videon skriver hon: ”Från mitt hjärta, förlåt”.

– Jag försökte sjunga en populär Tiktok-låt och reciterade n-ordet, som var en del av låten. Först visste jag inte ens om vad som hände och jag vet att det är fel att säga n-ordet i en låt, och jag kunde inte tänka mig att jag använt ordet, så jag förnekade det genast, säger hon i videon.

Hon säger att hon var berusad, något hon inte är stolt över, och att hon skämdes över situationen och försökte försvara sig.

– Det var inte förrän nästa morgon som verkligheten kom i kapp och jag insåg att jag hade sagt det. Jag kände så mycket skam.

”Extremt seriöst”

Hon säger också att det tog henne så lång tid att lägga ut ursäktsvideon för att hon kände att hon ville gå igenom en process och lära sig från sitt misstag.

– Vad jag gjorde, jag ville inte att det skulle försvinna. Det jag gjorde var något extremt seriöst och jag ville inte fortsätta upprepa den långa historian av vita människor som inte tar ansvar för sina handlingar när svarta människor påpekar deras beteende. Det är inte något jag vill vara en del av. För att inte vara det så behövde jag förstå.

”Vill inte vara okunnig”

Hannah Brown säger att hon utbildat sig och anställt en person som hjälpt henne förstå de saker som hon aldrig blivit lärd om förut om ämnet. Genom att ta ansvar för sina handlingar hoppas hon nu kunna gå vidare.

– Ärligt talat så var det mycket jag inte visste, och jag vill inte vara okunnig längre. Jag vill inte vara en okunnig vit tjej som använder n-ordet.

Hon avslutar videon med att säga att hon inte vill att de som stöttar henne ska försvara det hon gjorde, för att hon vet att det hon gjorde var fel.

– Jag är inte längre okunnig och kommer inte längre vara en del av problemet. Jag kommer att vara en del av lösningen och ni kommer att få se det. Från mitt hjärta, förlåt. Förlåt för alla jag sårade och gjorde besvikna. Jag lovar att göra bättre ifrån mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE