”Let’s dance”-stjärnorna hyllas i brittisk tv

Fick toppoäng i ”Britain’s got talent”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
Jasmine Takács och Aaron Brown backstage på inspelningen av ”Britain’s got talent”.
Foto: Privat
Jasmine Takács och Aaron Brown backstage på inspelningen av ”Britain’s got talent”.

Svenska ”Let’s dance”-stjärnorna Jasmine Takács och Aaron Brown gjorde en succéaudition i ”Britain’s got talent”.

Duon hyllades av såväl publiken som av juryns Simon Cowell.

– Han sa att det var en av de bästa dansakterna han hade sett, säger Jasmine Takács till Aftonbladet.

Det var för några veckor sedan som det stod klart att komikern Anders Jansson som misstänker att han drabbats av coronaviruset tvingades lämna årets säsong av ”Let’s Dance” där han tävlade med Jasmine Takács.

Medan Anders Jansson kurerar sig har Jasmine Takács andra saker att se fram emot. Tillsammans med danspartnern och tidigare ”Let’s dance”-profilen Aaron Brown tävlar hon i årets upplaga av ”Britain’s got talent” som är den brittiska versionen av ”Talang”.

Duon gjorde en succéartad audition som sändes i veckan och publiken gav dem stående ovationer. Juryn med Simon Cowell i spetsen gav dem fyra ”ja” och kunde inte nog hylla framträdandet.

– Han sa att det var en tio-poängare och att det var en av de bästa dansakterna han hade sett och att han dessutom hade sett mycket. Det är ju bra för han är ju kung. Vi blev jätteglada, säger en glad Jasmine Takács till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi har uppträtt för tusentals människor på olika shower och på tv och så. Vi har fått mycket beröm förut, men de här människorna ser ju verkligen allt. Det tar ända in i själen när någon som Simon Cowell säger att det är väldigt bra. Allt känns superspännande.

Hur kom det sig att ni beslutade er för att söka till programmet?

– Vi bestämde oss för att göra en audition eftersom vi kände att det kanske är det som vi behöver göra för att få ett ordentligt genombrott i England. Målet är att göra våra egna produktioner och att det är vi som får vara stjärnorna och inte behöva dansa för andra.

Foto: Chris Pizzello / SCANPIX SWEDEN
Jurymedlemmen Simon Cowell gav toppoäng till ”Let’s dance”-dansarna.

Tidigare dansat i brittiska ”Let’s dance”

Jasmine Takács har deltagit som bakgrundsdansare i brittiska ”Let’s dance” i många år medan Aaron Brown dansat på ett flertal av deras turnéer tillsammans med olika proffsdansare.

– Man har gjort så mycket och dansat för andra hela livet. Nu kände vi att det var dags att göra någonting. Men vi får se vad som händer med tanke på corona. Och även om man får fyra ”ja” som vi fick av juryn är det inte alla som får komma med i själva semifinalen och finalen. Vi vet ingenting än, vi får vänta och se.

Aftonbladet har också varit i kontakt med Aaron Brown om deras succéaudition i ”Britain’s got talent”.

– Det var fantastiskt att få uppträda för den brittiska publiken och överväldigande att få höra Simon Cowell säga att vårt uppträdande var en tiopoängare.

Aaron Brown har varit med i svenska ”Let’s dance” två gånger och då dansat med Sanna Lundell och Britt Ekland. Jasmine Takács har förutom Anders Jansson dansat med Gustaf Hammarsten, Thomas Ravelli och framlidne Johannes Brost.

Foto: AFTONBLADET / 85440
Sanna Lundell och Aaron Brown i förra årets ”Let’s dance”.
Foto: CAROLINA BYRMO
Dansparet Anders Jansson och Jasmine Takács i ”Let’s dance” tvingades hoppa av årets säsong.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN