Star Wars-skådisens kritik mot Game of thrones: ”Rasistiskt”

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Joel Ryan / TT / NTB Scanpix

Star Wars-skådisen John Boyega är kritisk till vilka som får roller i ”Game of thrones”.

Anledningen?

– Det är inga svarta människor, säger han i en intervju med GQ.

Star Wars-skådisen John Boyega, 25, tycker inte att mångfalden är tillräcklig inom fantasy-genren i Hollywood. I en intervju med GQ lyfter han frågan och passar på att slänga en känga till producenterna.

– Det är inga svarta människor i ”Game of thrones”. Du ser inte en enda svart person i ”Sagan om ringen”. Jag betalar inte pengar för att alltid gå och se en viss typ av människor på bio, säger Boyega i intervjun och fortsätter:

– Du ser olika människor från olika bakgrunder, olika kulturer varje dag. Även om du är en rasist så måste du leva med det, säger han.

Svarat på kritiken

Det är inte första gången kritiken riktas mot ”Game of thrones”. För några månader sedan gav ”GoT”-skaparen George RR Martin faktiskt ett svar på debatten om mångfald på sin blogg, rapporterar Daily Mail.

”Westeros runt 300 efter Kristus är inte i närheten av lika varierat som 2000-talets Amerika, självklart.. Men med det sagt, så har jag några ”färgade karaktärer” som kommer att ha något av en större roll i Winds of Winter”, skrev han.

Winds of Winter blir titeln på den nästa boken i serien, men det är ännu inte bekräftat när den släpps.

”Visserligen är dessa sekundära eller tertiära karaktärer, men inte utan betydelse. Självklart pratar jag om böckerna nu, vilket är något annat än tv-showen”, skrev George RR Martin då på sin blogg.

John Boyega hade huvudrollen i ”Star Wars: the force awakens” som kom 2015, och medverkar i den senaste Star Wars-filmen, The Last Jedi, som går upp på bio vid jul.

Publicerad: