Ingvar Kamprad

Kritik mot Parlamentet – skämtade om Kamprad

Gammalt avsnitt sändes i repris: ”Synnerligen olämpligt”

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Ingvar Kamprad dog för två dagar sedan.

Under måndagen sände TV12 en repris av ”Parlamentet” där det skämtades om Ikea-grundaren och tittarkritiken lät inte vänta på sig.

– Det var olyckligt att just det avsnittet sändes ikväll, säger Malin Willers, presschef på TV4.

Under måndagen sändes två avsnitt av ”Parlamentet” i repris på TV12, som tillhör TV4.

I det första avsnittet tävlade Pia Johansson och Per Andersson mot Robert Gustafsson och Annika Andersson. Under avsnittet skämtas det om Ingvar Kamprad, Ikeas grundare som dog under lördagen i sviterna av lunginflammation.

Valet att sända just detta avsnitt bara en dag efter att Ikea gått ut med att Kamprad dött har fått tittare att komma med skarp kritik.

– Jag reagerade på att man skämtade om Ingvar Kamprad och att man sa någonting om att bränna honom och Ikea. Jag tänker att man någonstans får ha koll på vad man sänder. Det var synnerligen olämpligt att just det avsnittet sändes i dag, säger tv-tittaren Christian Johansson, politiker i Kungsbacka och Region Halland för Moderaterna.

”Osmakligt som sjutton”

Christian Johansson har även riktat kritik mot TV4 på Twitter.

”Ooo, jag vet att TV12 skickar gamla filer, men dagens Parlamentet kommer troligtvis möta kraftig kritik med tanke på vad som hänt. #Krishantering”, skriver han och taggar TV4.

En användare under namnet ”Jonas” har också reagerat på avsnittet.

”Osmakligt som sjutton av TV4 att sända ett avsnitt av parlamentet med grova skämt om Ingvar Kamprad, ikväll.. Det måste skett en allvarlig miss någonstans?”, skriver han.

På TV4 meddelar man händelsen är olycklig.

– Det var en repris av Parlamentet från 2011 som sändes i TV12. Det var olyckligt att just det avsnittet sändes ikväll, säger Malin Willers, presschef på TV4.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna i ”Mästarnas mästare” – hade telefonsex

ÄMNEN I ARTIKELN

Ingvar Kamprad

Per Andersson (skådespelare)

TV4

Annika Andersson

Robert Gustafsson

Pia Johansson