Därför slutar den sista anställda i Isabella Löwengrips bolag

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Marisol Was, 38, är den sista anställda på Isabella Löwengrips krisande bolag Löwengrip Invest.

Nu står det klart att även hon lämnar bolaget.

– Det är naturligt att jag lämnar, säger hon.

Det senaste året har motgångarna hopat sig för entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, 29, med bland andra inställda USA-planer, ekonomisk kris i sitt företag Löwengrip Invest och uppsagd personal.

Nu blir Marisol Was, 38, den sista anställda att lämna Löwengrip Invest. Hon har jobbat på företaget sedan april förra året som csr-manager (företagets samhällsansvariga), och kommunikationsansvarig.

– Det har varit en intensiv period som i mångt och mycket kommit till sin ända. Det är väldigt odramatiskt och naturligt att jag lämnar, säger hon.

Marisol Was
Foto: Pressbild
Marisol Was

”Jättebra relation”

Marisol Was säger att hon fortsatt har en fin relation med Isabella Löwengrip och att de har haft en dialog om att hon ska sluta sedan förra året. Hon kommer att sluta på företaget inom kort.

– Vi har en jättebra relation och jag är glad över att jag har fått förtroendet att jobba så intensivt och nära henne under den här perioden.

Du har sett alla andra bli uppsagda i företaget, när började du själv bli orolig för ditt eget jobb?

– Jag har inte varit särskilt orolig, utan jag har haft en väldigt öppen dialog med Isabella kring hur bolagets framfart ser ut och hur vi ser på min roll. Så jag har inte känt en sådan oro.

Det har ju framkommit att Löwengrip Invest har varit som ett luftslott med större utgifter än vad som kommit in i företaget. Du som jobbat så nära henne sedan april förra året, hur har du hanterat det och vad har du gett henne för råd under krisen?

– Nu förstår jag inte riktigt vad du menar med att intäkterna har varit mindre än utgifterna? Det stämmer ju inte eftersom att han (tidigare vd:n Gustav Carlson, reds. anm.) valde att dra i handbromsen i god tid.

Men hur skulle du då säga att det är med ekonomin?

Vi har gjort förändringar i organisationen som gör att Löwengrip Invest kan fortsätta i ett nytt spår framåt.

Utan några anställda?

– Som det ser ut nu är det Isabella som kommer att vara kvar i Löwengrip Invest.

Tanken var att börsnoteras 2020 och att bolaget skulle omsätta 100 miljoner.

– Det stämmer, det fanns stora mål och nu sitter vi med facit i efterhand.

Tidigare anställda har vittnat om hur arbetsmiljön har varit, hur känner du själv?

– Jag har bara varit på Löwengrip Invest i åtta månader och det som framkommit rör till stor del ett annat bolag men framförallt under en tidsperiod där jag inte varit på företaget, så det är inget jag kan uttala mig om. Min upplevelse av arbetsmiljön är att det har varit väldigt bra.

Isabella Löwengrip skriver om att Marisol Was ska sluta i företaget i ett längre blogginlägg.

”Det har varit otroligt stöttande att ha Marisol som en skyddsmur”, skriver hon bland annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE