Thomas Petersson

”Minns du mig?” – en originell liten pärla

Av: 

Jens Peterson

NÖJE

GÖTEBORG. Efter 27 år och två vuxna barn har äktenskapet för makarna Hansson blivit trygg rutin.

Men Annika Andersson och Thomas Petersson får parets vardag att bli kul komik. ”Minns du mig?” är en originell liten pärla.

Det börjar en vanlig lördagsmorgon med Melodikrysset på radio. Maken Stefan är på väg att spela tennis och är dålig på att höra vad hustrun Carin säger. Hon dricker kaffe och saknar de nu utflyttade barnen. Båda berättar hur lyckligt och trevligt förutsägbart deras liv blivit. De är de bästa av vänner.

Men deras ord är mest ägnade att övertyga dem själva. Småprat om grannarna som ska hyra ut sin lägenhet en längre tid för en andra smekmånad. Inte är de lika lyckliga som vi?

När mannen försvunnit för att göra den första av de saker han alltid gör händer något som skakar om hustrun. Annika Anderssons skickligt tajmade rollfigur Carin Hansson är motorn som sätter igång en omtumlande dag.

Tänk om livet kunde blivit annorlunda? Vad hände med den där pojkvännen hon hade i gymnasiet i Falkenberg? Han som dumpade henne så okänsligt.

Robin Stegmar och Joanna Eriksson är mycket roliga rollfigurer som kontraster till Carin och Stefan. Joanna Erikssons Amanda har minst tid på scen, men gör ett starkt intryck som ung kvinna med orimligt stort självförtroende.

Premiären blev ännu roligare när Thomas Petersson kom av sig och ingen sufflör fanns som kunde rädda honom.

Amerikanske författaren Sam Bobrick har skrivit över 30 pjäser och mycket tv-humor. Sevärda ”Minns du mig?” skapar ett underhållande samtal om magi och passion ifrån alldagliga småsaker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Thomas Petersson

Annika Andersson