Riskerar att förlora Lill-Babs lägenhet

Malin Berghagen: ”Har varit hjärtat i familjen i många år”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Efter Barbro Svenssons död – nu riskerar familjen att förlora hennes lägenhet.

Dottern Malin Berghagen riskerar att snart stå utan bostad i Sverige.

– Jag bor just nu i min mammas lägenhet men vi får se vad som händer med den, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Malin Berghagen höll som bäst på att planera sin flytt hem till Sverige från Mallorca när mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson blev plötsligt sjuk i våras.

En månad senare dog den folkkära artisten, efter att ha drabbats av en elakartad cancer.

När Malin Berghagen gästade Aftonbladet Morgon under måndagen för att prata om sin nya bok ”Livslust och hälsa enligt Malin”, berättade hon också om oväntade känslor som kom mitt i sorgen.

– Man blir väldigt väldigt ledsen, men det är också väldigt lätt att gå in i ”Varför händer det här mig? Varför gör livet så här mot mig?” Man kan bli arg på mamma för att hon gör så här mot mig, nu när jag var på väg hem. Jag ville ju flytta hem för att uppleva hennes ålderdom och finnas nära. Det går lätt att bli arg och dömande och bli ett offer, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Kan bli av med Lill-Babs lägenhet

I boken skriver Malin Berghagen om hur hon lärt sig att ta ett steg bort från den typen av tankar och förstå att det oftast handlar om en själv.

– För mig är det ett ständigt arbete, säger hon.

Den planerade flytten till Sverige från Mallorca har fortsatt även efter Barbro Svenssons död. Men det har tillkommit oväntade komplikationer. Familjen riskerar att förlora Lill-Babs hem i Stockholm och det har fått Berghagen att också behålla sin lägenhet på den spanska ön.

– Jag har kvar lägenheten, för just nu har jag ingen riktig stans att bo. Jag bor just nu i mammas lägenhet, men vi får se vad som händer med den. Det är en hyresrätt och då brukar den gå tillbaka. Vi väntar och avvaktar, säger hon i Aftonbladet Morgon.

”En viktig plats för oss allihop”

Efter sändningen utvecklar hon:

– När jag flyttade till Mallorca och min dotter började plugga i Stockholm så flyttade hon in hos mamma och har bott där sen dess. Nu måste vi vänta på besked om värden godkänner henne som permanent ny hyresgäst.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Malin Berghagen.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Malin Berghagen.

Barbro Svenssons lägenhet har varit familjens nav i många år. Nu bor Malin där tillsammans med sin dotter.

– Just nu håller vi på och fixar med allt som har med denna fantastiska människa att göra. Den här lägenheten har varit basen och hjärtat i familjen i många år och är det fortfarande, så vi vill ju helst inte förlora den. Den känns som en viktig plats för oss allihop, säger Malin Berghagen.

– Vi håller tummarna, det handlar om att hyresvärden ska ha hjärtat på rätta stället, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE