Visade död kropp på Youtube – får nu massiv kritik

Följare och kändisar rasar mot Logan Paul

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Logan Paul publicerade en video på Youtube där han hittade en död person i den japanska Aokigahara-skogen.

Nu möter han hård kritik från både fans och kända personer.

”Hur vågar du? Du äcklar mig. Jag kan inte förstå att så många unga människor ser upp till dig. Så sorgligt”, skriver ”Breaking bad”-stjärnan Aaron Paul på Twitter.

Logan Paul publicerade en video med en död kropp på Youtube.
Foto: YOUTUBE
Logan Paul publicerade en video med en död kropp på Youtube.

Sociala medier-stjärnan och youtubern Logan Paul valde under söndagen att publicera en video där han och vännerna hittar en död kropp i Aokigahara-skogen i Japan. Platsen har blivit känd för att många personer valt att begå självmord där.

Logan Paul har 15 miljoner följare på sin kanal. Enligt Tech Crunch hann videon få en miljon viningar innan den togs ner inom 24 timmar.

Efter videoklippet har Paul mötts av enorm kritik. Både fans och kända personer har reagerat starkt på innehållet och hans val att filma och publicera materialet.

”Du äcklar mig”

Aaron Paul, känd från tv-serien ”Breaking Bad” har uttryckt sin kritik på Twitter.

”Kära Logan Paul. Hur vågar du? Du äcklar mig. Jag kan inte förstå att så många unga människor ser upp till dig. Så sorgligt. Hoppas att din senaste video fick dem att vakna upp. Du är skräp, så enkelt är det. Självmord är inget skämt. Ruttna i helvetet”, skriver han och har även taggat Logan Paul.

Även den svenska youtubeprofilen Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har Twittrat om händelsen.

”Logan Paul åker till ’självmordsskogen’: Woah, vi har hittat en död kille här. Så galet. Ska bara zooma in för vloggen’. Okej, seriöst lajka om du också är ledsen”, skriver han.

Inlägget har fått över 230 000 gillamarkeringar i skrivande stund.

Namninsamling har startats

Även Anna Akara, skådespelerska och producent, har kritiserat Paul.

”Kära Logan Paul. När min bror hittade min systers kropp skrek han av skräck, förvirring och sorg och försökte rädda henne. Den där kroppen var en person som någon älskade”, skriver hon på Twitter.

Många privatpersoner uttrycker också sitt enorma missnöje mot Logan Paul. Flera anser att hans konto borde tas bort från Youtube. En namninsamling har startats för ändamålet som fått över 7 000 underskrifter på 15 timmar.

Det här är inte första gången en medlem ur familjen Paul hamnar i blåsväder. Under sommaren 2017 blev Logans bror, Jake Paul, som också är youtuber, omskriven när hans grannar hotade att stämma honom för de stunt han valt att utföra på sin tomt. Han tände bland annat eld på flera möbler i sin tomma pool. Efter uppståndelsen valde Disney att avsluta sitt samarbete med honom. Han blev därmed av med huvudrollen i ungdomsserien ”Bizaardvark”.

Publicerad:

LÄS VIDARE