Mejla

Jan-Olov Andersson

Största stjärnan lyste inte klarast på slottet

Charlotte Perrellis dag avslutade ”Stjärnorna på slottet”

NÖJE

Hon är väl den största stjärnan i årets säsong.

Trots det, eller kanske tack vare det, blev Charlotte Perrellis avsnitt i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” det minst intressanta.

Missförstå mig rätt. Sätt inte likhetstecken mellan minst intressant och dåligt.

Det kändes lite som att alla de fyra andra av årets stjärnor – Ola Rapace, Kjell Wilhelmsen, Shima Niavarani, Ernst Billgren – var överens om att Charlotte Perrelli var den största stjärnan av dem. Kanske för att de redan visste mer om henne än om varandra. Kanske för att vinster i Melodifestivalen och Eurovision song contest är sådant som gör att man oftare hamnar i rampljuset.

Nu fick vi under frukost, lunch och middag The Charlotte Perrelli story serverad, inlevelsefullt berättad av henne själv.

Uppväxten i Småland. Tonårstiden när hon började sjunga med dansband. Bråken med Bert Karlsson. Skilsmässan från Nicola Perrelli och alla skriverier kring det. Det lite annorlunda mötet med nuvarande mannen Anders Jensen. Kampen för att få fler barn och missfallen. Musikalen ”Evita”. Och så Melodifestivalen och Eurovison song contest, då, det hon väl alltid kommer att förknippas mest med.

Framgångssagan överglänser allt

Få minns nog knappt att hon i senaste Mello-försöket 2017 faktiskt kom sist i sin deltävling. Framgångssagan överglänser allt.

Det kom både självbiografi och dokumentär häromåret. I fredags gästade hon och maken Carina Bergfeldts talkshow. I dag har en ny dokumentär premiär på discovery+.

Charlotte Perrelli i ”Stjärnorna på slottet”.

Det enda jag inte hade hört talas om tidigare var den där ”svarta boken” som tydligen många manliga dansbandsmusiker hade, med telefonnummer till älskarinnor runtom i landet. Att Charlotte outade den, blir kanske inte så populärt i alla kretsar.

Padelspelandet var nog roligare för stjärnorna utsläppta från slottet att delta i, än för tittarna att se på. Hemma hos-besöket i lyxvillan i Djursholm kan jag inte riktigt bestämma mig för om det var för mycket show-off eller kanske gav en bättre bild av Charlotte. Men det var fint och lyxigt när hon sjöng ”Tusen och en natt” i trädgården kompad av en liten stråkorkester.

Ett stort ”fuck you! ” till skribenten hon avskyr

Media gnälls det alltid på i ”Stjärnorna på slottet”. Ibland med viss rätt. Man förstår att Linda Skugges krönika i Expressen för ett tjugotal år sedan där Charlotte beskrevs som ”en Playboy-brud med kuksugarmun” hade etsat sig fast för alltid, då det till och med fick hennes föräldrar att flytta från hemorten.

I skenet av det, när Linda Skugge numera enbart skriver självupptaget om sig själv, kan ju hemma-hos-bilderna från Charlottes hem, ses som ett stort fuck you! riktat till skribenten hon avskyr…

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

LÄS VIDARE

Charlotte Perrelli om utseendehånen genom åren: ”Illa till mods”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stjärnorna på slottet

Charlotte Perrelli

Linda Skugge

Bert Karlsson