Fredrik Wikingsson: ”Jag får sånt jävla stresspåslag”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han är programledare för Kanal 5:s frågesport ”Alla mot alla”.

Men att titta på ”På spåret” är inget alternativ för Fredrik Wikingsson trots att han själv tävlat i programmet.

– Jag får sådant jävla stresspåslag när den där ”Vart är vi på väg?”-musiken drar igång.

Du sa precis innan intervjun att du höll på att stryka med av en nedskottad snökocka utanför porten?

– Jag överskattade killarnas effektivitet i snöskottandet och trodde de var tre kvarter bort så jag valsade bara rakt ut ur porten och så small det fyra decimeter till höger om mig. Sedan blev jag utskälld efter noter av en man som jag tror talade ryska.

Hur går det med din hypokondri under den här pandemin?

– Vi hypokondriker har nog klarat pandemin bäst på det mentala planet för vi är så jävla vana. Så här mår vi jämt! Det växer saker i oss hela tiden. På det mentala planet har det fan inte varit värre än någonting annat, det är en västanfläkt.

Femte säsongen av ”Alla mot alla” är i full gång, var det en oväntad succé?

– Vi har fått så mycket dåliga tittarsiffror under åren så för sju-åtta år sedan sa jag att de inte skulle skicka några siffror till mig, bra eller dåliga. Men jag utgår ifrån att de är bra eftersom vi får fortsätta och får glada tillrop.

Fredrik Wikingsson
Foto: Robin Lorentz-Allard
Fredrik Wikingsson

Vi intervjuade Ragnar Dahlberg som sa att han älskar ”Alla mot Alla” och att han satt och tittade när han själv dök upp i ”Lever den jäveln?”-momentet. Har ni fått någon reaktion från något ”offer”?

– Vad kul! Nej, men det var jävligt nära att det blev fel med Jon Skolmen som vi hade med. Jag tror att programmet sändes bara tre dagar innan han dog. Då kände jag att man surfar på någon slags bad taste-gräns, men det måste man också göra.

Vi läste att Filip skriver på en humorserie med sin flickvän Agnes, hur känns det?

– Det känns bra. Vi har gjort några grejer på egen hand, men de lever ihop i Los Angeles och jag har nog inte svartsjukan i mig. Det skulle kunna bli ett ”issue”, men det blir det inte.

Så Agnes håller inte på att bli Yoko Ono i din och Filips relation?

– Jag har alltid tyckt att Yoko Ono är undervärderad av samtiden. Hade inte hon kommit in i John Lennons liv så hade Beatles blivit mycket tråkigare och ändå splittrats så Yoko Ono-figurer är alltid välkomna.

Hur ser fredagsmyset ut hemma hos Fredrik Wikingsson?

– Då lyckas jag övertala mina barn att vi ska äta tacos. Jag lyckas också bejaka matlagningsintresset i dem som de knappt har så att de också lagar det. Sedan sitter jag och dricker IPA och ropar uppmuntrande saker.

Kollar du ”På spåret” också?

– Jag pallar inte det. Jag har inte sett det sedan jag var med själv och det är bara för att jag får sådant jävla stresspåslag när den där ”Vart är vi på väg?”-musiken drar igång.

Jobbar ni fortfarande på att få med Kristian Luuk och Fredrik Lindström i ”Alla mot alla”?

– Ja, inget skulle göra mig gladare, men det går inte och det är SVT:s fel. Jag tycker det är sjukt att public service gör människor livegna. Det är sjukt när deras lön betalas av... mig och ”Alla mot alla”-tittarna. Jag skulle kunna bli rättshaverist på grund av det.

Foto: ROGER LUNDSTEN
Fredrik Wikingsson och radarpartnern Filip Hammar i På Spåret.
Publicerad:

LÄS VIDARE