Sigrid Bernson slår tillbaka mot Samir-ryktet

”Viktigt för mig att säga”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya singeln handlar om att gå vidare efter ett uppbrott.

Men Sigrid Bernson betonar att den inte handlar om Samir Badran.

– Den är definitivt inte riktad mot nån speciell, säger hon.

Det skulle kunna vara en svidande uppgörelse med exet. Sigrid Bernsons, 30, nya singel ”Livet 2.0” inleds med textraderna: ”Utan dig så har jag, har jag börjat leva. Tänker inte bry mig mer om vem du är och vad som sker.”

Men Sigrid betonar att låten skrevs redan förra hösten och inte har något med uppbrottet från Samir Badran, 29, i januari att göra.

– Vi skrev den förra hösten. Klart den innehåller ett hopkok av saker som jag varit med om under mina 30 år, men den är definitivt inte riktad mot nån speciell. Därför är det också väldigt viktigt för mig att säga att man kan skippa spekulationerna om att det skulle vara en låt om mitt senaste uppbrott, säger Sigrid Bernson när Nöjesbladet når henne över telefon.

”Känns viktigt för mig”

Är du inte orolig att folk ändå kommer tolka det som att du sjunger om ditt ex?

– Det är klart att jag förstår att folk kan tänka så. Det är det som är lite svårt när man är en offentlig person att folk ofta tolkar in saker i ens musik som inte alltid stämmer. Det var säkert samma för Molly Sandén och andra att ”jaha, det måste ha varit Danny som sagt det där”, förstår du vad jag menar? Därför känns det viktigt för mig att säga att det inte är så.

1 av 2
Sigrid Bernson.

Sigrid Bernson tar en kort paus under en låtskrivarsession för att prata med Nöjesbladet om den nya singeln, som släpptes på Spotify i fredags. I studion skriver hon låtar som skulle kunna komma att tävla i Melodifestivalen.

– Handen på hjärtat så har jag skrivit sjukt mycket bra musik på sistone, säger Sigrid och skrattar.

– Allt är på svenska, jag har varit på ett Mellocamp där vi skrev musik i tre dagar i olika konstellationer. Skulle jag hitta en låt där jag känner att den här vill jag göra i Mello så kommer jag skicka in den.

”Mår väldigt bra”

”Livet 2.0” beskriver hon som en pepplåt.

– Det är meningen att den ska ge lite hopp. Lite att livet har en mening och att man alltid ska tro på att man är värd det bästa och att livet kommer ta en dit där man ska vara. Det är många som har hört av sig och skrivit att de verkligen behövde den här låten just nu, det är alltid kul när folk tar till sig musik.

Privat lever hon singelliv.

– Jag fokuserar mycket på mig själv och det mår jag väldigt bra utav, säger Sigrid Bernson.

Publicerad: