Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Kent vinner Rockbjörn för ”Årets livegrupp”

Martin Sköld: ”Jag är jävligt stolt”

De tackade för sig förra året.

I kväll utsågs Kent till Årets livegrupp på Rockbjörnen 2017.

– Det känns otroligt bra, säger basisten Martin Sköld till Nöjesbladet.

De slogs mot Hov1, FO&O, Axwell & Ingrosso och Takida. I kväll vann Kent i kategorin ”Årets livegrupp” på Rockbjörnengalan i Kungsträdgården. Bandets basist Martin Sköld var på plats i Kungsträdgården för att ta emot priset.

– Det känns otroligt bra. Rockbjörnen har alltid varit ett så extremt viktigt pris, säger basisten Martin Sköld till Nöjesbladet med sin björn i handen.

– Man står här med den här i handen och känner att det här är jävligt mäktigt, och att få vinna årets livegrupp känns ännu mäktigare, tillägger han.

”Får en tyngd som andra galor inte har”

Rockbjörnenstatyetten är bandets tolfte i ordningen. Senaste gången de fick en nalle var 2010, även då i kategorin Årets livegrupp. För Kent har just Rockbjörnen alltid varit ett väldigt speciellt pris att vinna.

– Det är ju fansen som röstar. Det får en tyngd som inte andra galor har. Så har vi ju också alltid haft det så otroligt roligt på alla galor vi varit på.

Bandet anses sedan flera år tillbaka vara Sveriges största rockband, men fick fans att gråta blod när de annonserade sin upplösning med en dramatisk Facebookvideo förra våren. Resten av 2016 ägnade de åt sin avskedsturné och spelade för utsålda hus i bland annat Göteborg, Linköping och Stockholm.

– Jag är jävligt stolt över att vi vinner just årets livegrupp. Hela den här hösten var fantastisk.

”En kärlekshistoria”

Den 17 december tackade de för sig – efter 26 år tillsammans.

Martin Sköld berättar att han ännu inte hunnit smälta allt han och bandet upplevde under sin avskedsturné.

– Det var en sån jävla kärlekshistoria alltihop, säger han och fortsätter:

– Det är otroligt svårt att förklara, även för en själv. Det är som att ha posttraumatisk stress, fast väldigt positivt. Men alla mår bra. Men det tar ett tag att inse vad det är vi varit med om. Det blir väldigt tydligt när man vinner det här priset. När man vet hur många som röstat och tänker på alla som var där. Då kommer det tillbaka.

Vad är det som kommer tillbaka?

– Man känner en oerhört tacksamhet över allt. Över det man fått vara med om och fansen som röstar på oss fortfarande.

Finns det någon chans till återförening?

– Den frågan får jag ofta. Men det vore ju ganska oklokt. Jag tror inte det. Det är över, säger han.

Kent bildades i Eskilstuna 1990 och består av Jocke Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen och Sami Sirviö. Det första och självbetitlade albumet kom 1995.

Publisert: