Publicerad:
Uppdaterad:

Trump-hat mot det svenska coverbandet – efter misstaget

Ansedda tidningens miss riktar hatet mot helt fel B Street band

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Ett B Street Band ska spela för Donald Trump.

Ett annat ska det inte.

Trots det bombas nu det svenska coverbandet med hat.

Anrika Rolling Stone magazine rapporterar om det amerikanska bandet B Street Band som spelar coverlåtar på Bruce Springsteens musik. Men tidningen länkar fel, till en svensk motsvarighet, ett helt annat band från Västerås, som inte ska spela för den kontroversiella presidenten.

Det kom bandets Facebooksida att bombas med hat – och deras sidbetyg på sidan att störtdyka från 4 till 2,2.

– I går kväll började det trilla in meddelanden, ”ska ni verkligen spela på Donald Trumps invigningsfest?”. Jag tänkte ”vad är det här, nä det ska vi inte”, säger medlemmen Petter Filipsson till VLT.

”Har mejlat dem”

Springsteen själv har tagit öppet avstånd från Donald Trump, varför många av hans fans nu reagerar med avsky, men alltså mot fel band efter tidningens publicering.

”En riktig Brucehyllning vore att INTE spela på Donald Trumps invigning. Jag är säker på att detta gör Bruce riktigt upprörd”, skriver en person.

– Jag har mejlat Rolling Stone magazine men har inte fått svar. Det är ju natt där. Jag skriver, ni har tagit fel, vi är ett svenskt band och inte Donald Trump fan club, berättar Petter Filipsson som också försökt svara på några av de arga kommentarerna enligt VLT.

”Det är lite otäckt”

Han ger även de arga personerna en knäpp på näsan för sin bristande källkritik.

– Så när ett Springsteen-cover band ska spela på hans fest, ja det sticker i ögonen på många fans. Men vi är bara ett vanligt hederligt coverband. Men det är lite otäckt att folk utan att ens reflektera förutsätter att det stämmer, säger han till VLT.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: