Viktor Frisk spelar utan Samir Badran: ”Vill inte svika fansen”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Samir Badran har gått in i väggen.

På Instagram meddelar Viktor Frisk att han nu kommer genomföra två stora spelningar på egen hand.

– Jag gör det här för både min och Samirs skull och för att inte svika fansen, säger Viktor Frisk till Nöjesbladet.

Samir Badran, 28, har hållit högt tempo sedan genombrottet i ”Paradise hotel” 2013. Men nu slår det tillbaka. På sociala medier skriver den populäre artisten öppenhjärtigt om sitt mående – han känner sig utbränd och har drabbats av självmordstankar.

Beskedet kommer bara dagar innan han och Viktor Frisk, 23, skulle underhålla en partysugen publik på en Finlandskryssning. Duon är bokad för två spelningar, torsdag och lördag, som Viktor nu valt att genomföra på egen hand.

– Jag gör det här för både min och Samirs skull och för att inte svika fansen och för att göra det bästa av situationen, säger han när Nöjesbladet når honom på telefon.

Viktor: ”Visste inget”

– Hela Sverige har ju höstlov nu. Så i stället för att avboka två spelningar på fullbokade båtar, kändes det bättre att underhålla och köra ändå. Jag pratade med Samir innan, som tyckte jag skulle fullfölja ändå. Vi har ju kontrakt på spelningarna också och jag vill som sagt inte svika Samir & Viktor-fansen.

1 av 2 | Foto: Stefan Jerrevång
Viktor Frisk kör solo.

Att Samir gått in i väggen kom som en överraskning för Viktor Frisk.

– Jag visste inget. Samir har alltid gett skenet av att han mår bra. Vi har pratat om att han jobbat hårt och kanske tyckt att det blivit för mycket med vår sommarturné. När jag kollar på det i efterhand så kan jag hålla med. Vi fick inte riktigt vila emellan.

Redan i somras flaggade Samir och Viktor för att vara på bristningsgränsen. Deras galna turnéschema tvingade dem till ett drastiskt beslut – att stoppa signeringarna med fansen. Beskedet förargade mammorna, som mjuknade när Samir och Viktor förklarade syftet med signeringsstoppet.

– Jag har bara fått positiva reaktioner på att jag kör ändå. Folk är väldigt glada att vi inte ställer in och många tycker det är modigt att köra själv. Folk förstår ju också, vi är inte här för att vara skönsjungade artister utan vi är här för att sprida glädje och energi.

Hur känns det att köra själv?

– Det känns speciellt. Jag har pratat med Samir och sagt typ att jag saknar honom och inte vill köra själv. Det är såklart konstigt. Men det är de här två spelningarna kvar innan vi har lite uppehåll igen, så jag försöker bara göra det bästa av en situation som redan är jobbig.

Själv är Viktor noga med att hitta egentid och varva ner.

– Jag måste lägga bort telefonen senast 22.30 varje kväll. Jag har kommit på små knep för att stänga av. Sen är jag i en väldigt bra period i livet. Jag är trygg och tacksam och då kan man köra på.

– Men det är jättetrist, det här med Samir. Vi håller kontakten, men jag pratar inte jobb alls med honom. Ge honom lite tid bara, så kommer han repa sig.

Nöjesbladet har sökt Samir Badran.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN