Isabella Löwengrip om svåra beslutet: ”Det gjorde ont”

Berättar om uppbrottet från Odd Spångberg

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon är en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor.

Men framgångarna har också sitt pris.

I ”Sommar i P1” berättar Isabella Löwengrip om kampen med att behöva välja mellan familjeliv och karriär.

– Att vara en företagare kommer mer naturligt för mig än att vara en mamma. Det gör ont att säga det högt, men det är sant, säger hon.

I sitt sommarprat berättar Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, om sin väg till framgång – från den bitvis jobbiga barndomen fram till att bli en av Sveriges mäktigaste entreprenörer.

Hon tar också upp sin rädslan inför att bli mamma, något hon menar på många sätt grundade sig i en stormig relation till sin far.

– Att skaffa barn var absolut inte självklart för mig. Det var inte för att jag var rädd för att det skulle stoppa karriären, nej, det här gick mycket djupare. Jag var nämligen rädd för att inte kunna älska ett barn, säger hon i programmet.

Skippade mammaledigheten

Men i ex-pojkvännen Odd Spångberg, 31, fann hon en trygghet hon inte hade känt tidigare och i november 2013 fick de sitt första barn tillsammans.

– Jag upplevde kärlekskänslor jag aldrig känt tidigare. Alla mina rädslor var som bortblåsta, berättar hon.

1 av 2 | Foto: JERKER IVARSSON
Isabella Löwengrip

Bara 18 månader senare föddes deras andra barn.

Men att axla rollen som både mamma och företagare visade sig inte vara helt okomplicerat och bloggdrottningen berättar bland annat att hon valde bort mammaledigheten för att slippa pausa karriären.

I stället tog hon med sig barnen till jobbet.

– De har varit med mig i fabriker i Italien och Spanien och jag har ammat mig igenom förhandlingar och styrelsemöten. Och jag har stått på massvis med scener i babybjörn.

Ville inte leva Svenssonliv

Det visade sig dock att Svenssonlivet med ”radhus, barn och fredagsmys med oxrullader och gräddsås” och att ”sitta fastklistrad framför Netflix varje kväll eller lyssna på olika färgval på staketet” inte var det Isabella strävade efter.

Hon berättar att hon fick ”mejlförbud” hemma – något som inte funkade om man skulle bli världens mäktigaste kvinna, vilket var hennes tydliga plan.

– Tillslut stod jag och mejlade inne på toaletten på kvällarna, och så kunde jag inte ha det.

”Gjorde ont att lämna Odd”

2017 ansökte Isabella och Odd om skilsmässa.

– Det gjorde ont att lämna Odd, säger hon och fortsätter:

– Jag höll på att sprängas inombords. Allt kändes trångt och jag behövde bre ut mina vingar. Testa vad jag gick för. Jag var ju trots allt bara 26 år. Det här kunde inte vara allt.

Och det verkar som att entreprenören inte ångrar sitt val att fortsätta fokusera på karriären.

– Att bygga bolag är mitt stora kall i livet. Att vara en företagare kommer mer naturligt för mig än att vara en mamma. Det gör ont att säga det högt, men det är sant.

”Sommar i P1” släpps som podd 24 juni kl 07 och sänds i P1 kl 13.

Publicerad:

LÄS VIDARE