Succébandet hyllade vårdpersonalen

Smith & Thells takspelning för alla på Södersjukhuset

Publicerad:

NÖJE

Här hyllar Smith & Thell Södersjukhusets personal – genom en spelning på taket mitt emot.

– Vi kan inte göra mycket, vi är inga läkare eller sjuksystrar men vi kände att vi vill sprida lite glädje i den här krisen, säger Maria Smith i ett videoklipp från spelningen.

Personal och folk ur allmänheten samlades i sjukhusfönster och på parkeringen utanför Södersjukhuset för att lyssna på Smith & Thells spelning under onsdagen.

Duon, som gjort succé med låtar som ”Forgive me friend”, ”Hotel walls” och ”Goliath”, intog takterrassen hos mediebolaget Nent Group som vetter mot sjukhuset i Stockholm och genomförde spelningen som en hyllning till vårdpersonalen.

Folk på väg till och från Södersjukhuset samlades utanför tillsammans med vårdpersonal för att höra ”Smith & Thells” spelning.
Foto: Nent Group
Folk på väg till och från Södersjukhuset samlades utanför tillsammans med vårdpersonal för att höra ”Smith & Thells” spelning.

Dagen före hade de blivit uppringda av personer på Nents radiokanal Rix FM.

– De berättade att deras kontor har ett tak som ligger mitt emot södersjukhuset och att Rix FM ville fixa en konsert för alla i vården. Vi kan inte göra mycket, vi är inga läkare eller sjuksystrar men vi kände att vi vill sprida lite glädje i den här krisen. Om vi kunde göra någonting kunde vi göra det, säger Maria Smith i ett videoklipp från spelningen.

”De är hjältarna”

Konserten är en del i Nents satsning ”Lyssnarhjälpen”. På ett videoklipp syns vårdpersonal vinka från sjukhusfönster och samlas på sjukhusparkeringen för att hinna lyssna några minuter innan de tvingades återgå till sina arbeten. Några ses även torka tårar ur ögonen.

– Det var väldigt rörande, vi satt på ett tak och fick spela inför vårdpersonalen. Folk kom ut från sjukhuset. Fick förhoppningsvis en efterlängtad liten paus, folk tittade ut genom fönstren. Det kändes så himla fint att få tacka dem för allting, för allt de gör för oss. För det är de som är hjältarna i det här, säger Maria Smith i ”Lyssnarhjälpens” videoklipp.

Foto: Nent Group
Maria Smith i mitten och Victor Thell till höger i duon ”Smith & Thell” spelar för alla på Södersjukhuset från Nent Groups tak.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN