Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgrens besked om pengarna till barnen

”De ska inte sluta jobba”

Av: 

Petter J Larsson

Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren.

NÖJE

Vissa förmögna personer vägrar låta barnen ärva – för att de ska behålla sitt driv.

Men Oliver, Bianca, Benjamin och Theo kan andas ut.

– När jag går bort så vill jag självklart att barnen ska ärva mina pengar, säger Pernilla Wahlgren, 53, i podden ”Wahlgren & Wistam”.

I avsnittet ”Lurad av ett får” pratar Pernilla Wahlgren, och Sofia Wistam, 54, arv. Sofia Wistam berättar om Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowski, 39, och skivbolagsbjässen Simon Cowell, 61, som båda sagt att de inte kommer att ge någonting till sina barn så att de själva ska lära sig att tjäna pengar.

– Jag kommer att ge mina pengar till någon. En välgörenhet, förmodligen – för barn och hundar, sa Cowell i Daily Mirror 2013.

– Jag tror inte på att lämna över pengar från en generation till en annan.

”Köpa drömhem”

Men Wahlgrens fyra barn Oliver, 31, Bianca, 26, Benjamin, 23 och Theo, 14, behöver inte vara oroliga. Artisten tänker inte vara lika hård med sitt testamente.

– När jag går bort så vill jag självklart att mina barn ska ärva mina pengar. Jag vill ge det till dem och jag hoppas att det ska komma till nytta och inte till skada, säger Wahlgren i podden.

– Det är ju inte så att Bianca behöver pengar av sin mamma direkt, men jag tänkte att de kanske kan köpa sig ett drömhem i ett annat land eller någonting, förverkliga en dröm. Inte bara sluta jobba och ha ett mål, en ambition och passion för sitt yrke.

Pernilla Wahlgren med Benjamin, Bianca, Oliver och Theo 2016.

”Vill bränna allt”

Sofia Wistam berättar att hon när hennes pappa dött hade ärvt omkring 10 000 kronor – som hon köpte en klackring för. Pappan ”brände allt och hade ett skitroligt liv”, vilket Wistam bara var glad över.

– I min värld så tror jag att jag kommer att göra som min pappa och ha roligt in i det sista och kanske bränna alla pengar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Benjamin Ingrosso om bråken i familjen under uppväxten: ”För liten för att gå emellan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Pernilla Wahlgren

Bianca Ingrosso

Benjamin Ingrosso

Sofia Wistam