”True stories”-regissörens hyllning till Avicii

”Den mest intelligenta och lojala person som jag någonsin lärt känna”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Levan Tsikurishvili, regissören till dokumentären om Avicii, beskriver sin sorg och saknad efter Tim Berglings död.

”Du var, och kommer alltid vara, den mest intelligenta och lojala person som jag någonsin lärt känna i denna ytliga bransch”, skriver han bland annat i ett långt och öppenhjärtigt inlägg på Instagram.

Levan Tsikurishvilis porträtt ”Avicii: True stories” kom 2017 och lyftes upp på SVT Play samt i tablån efter Tim ”Aviciis” Berglings död den 20 april.

Nu skriver regissören en lång och känslosam hyllning till Avicii på Instagram, till ett bildspel med flera svartvita bilder på honom själv och stjärnan.

”Att skriva det här till dig känns overkligt, som en mardröm som aldrig tar slut eller som ett fruktansvärt skämt. Du var, och kommer alltid vara, den mest intelligenta och lojala person som jag någonsin lärt känna i denna ytliga bransch. En bransch som inte var tillräckligt smart för dig och som aldrig riktigt förstod vem du var”, skriver Tsikurishvili i inlägget.

Han beskriver Avicii som en ödmjuk person som aldrig lät sig färgas av andras åsikter om människor, utan månade om att skapa sig sin egen uppfattning.

”Jag beundrar och kommer verkligen sakna ditt äkta och ödmjuka beteende, vilket jag aldrig har sett i någon annan person. Jag såg dig aldrig döma en person utifrån andras åsikter och du lät aldrig heller andra döma någon som inte var där personligen och kunde försvara sig själv”, skriver han vidare i inlägget.

Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal.
Foto: Amy Sussman / AP
Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal.

Han delar med sig av ett minne med Avicii när en lemur bet stjärnan i fingret under en utflykt i Madagaskars djungel. Trots smärtan blev Avicii inte arg på djuret utan försvarade dess beteende.

”Jag kommer alltid vara lojal mot dig och din anda, inget har ändrats i vår lojalitet och jag kommer för alltid bära med dig djupt i mitt hjärta till dagen jag dör och förhoppningsvis träffar dig igen på en bättre plats, där du är just nu”, skriver Tsikurishvili och fortsätter:

”Tack ’Brysh’ Tim för allt! Jag älskar dig och saknar dig så mycket”.

”Avicii: True stories” är en dokumentär om Tim Berglings karriär där tittarna bland annat får följa hans hälsoproblem och väg bort från rampljuset. Den har kallats ”en personlig berättelse om hur en världsstjärna föds men också om framgångens baksidor och utmaningar”.

Tim Bergling dog i Oman den 20 april, 28 år gammal.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Levan Tsikurishvili, som avböjer att kommentera ytterligare.

Publicerad:

LÄS VIDARE