Tommy Körberg nobbar allsångsjobbet

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Tommy Körberg skulle inte vilja leda Allsång på Skansen.

Anledningen: Han tycker att programledarna får för mycket kritik.

– Det är jävligt tufft att vara så pass exponerad, säger den rutinerade artisten.

Tommy Körberg, 70, sjöng Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” i Allsång på Skansen.

– Det var jag som fick Kenneth Gärdestad att göra en svensk version på den. Den hette "Blue virgin isles" i originalet. Det var efter det som det började hända grejer i låtarna. Så jag tänkte att jag skulle göra det som en hyllning till Ted, har han tidigare sagt till TT.

Han framförde hyllningen genom att bjuda in publiken att sjunga låten tillsammans med honom som en allsång. Det gjorde han så pass bra att besökare i Nöjesbladets livechatt tyckte han borde axla jobbet som allsångsledare.

”Imponerad av Sanna”

Men det är inget Tommy Körberg själv lockas av.

– Nej, säger han med en liten suck och huvudskakning.

– Jag tror inte att den negativa projicering som de får stå ut med är nyttig för någon. Jag är väldigt imponerad av Sannas sätt att tackla det. Det är jävligt tufft att vara så pass exponerad.

Sanna Nielsen, 33, tycker dock inte att Tommy Körberg behöver bekymra sig.

– Jaa, herrejistanes, det är en del av jobbet att få kritik och ibland lite positiv kritik också, säger hon med ett skratt.

– Men vi har gjort det här i så många år. Jag har fått stå på scen i 20 år också och blivit bedömd sedan jag var elva, så jag börjar bli van vid det. Det viktigaste är att folk får tycka precis vad de vill, men att det ändå känns i hjärtat att vi når fram. Det tycker jag att vi gör.

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Sanna Nielsen och Tommy Körberg.

Sanna om kritiken: ”Det känns ibland”

Hon lägger till:

– Det är klart det känns ibland. Man är inte mer än människa.

Sanna Nielsen tror att Tommy Körberg trots allt skulle axla uppdraget galant.

– Han skulle vara en fantastisk allsångsledare, säger hon.

Men Tommy Körberg, som i höst är aktuell med den musikaliska monologen ”Lola”, står fast. Han passar. Däremot hyllar han allsången som fenomen – och tror att det skulle vara hälsosamt om folk ägnade sig mer åt allsång eller körsång.

”Alla kan inte sjunga”

– Förr i tiden sjöng människor ihop för att må bra ihop, men när det är toppstyrt såhär så blir det en annan grej för mig. Men man vet ju att genom att sjunga ihop kan människor med högt blodtryck sänka blodtrycket, och människor med lågt blodtryck få högre. Det är vetenskapligt bevisat., säger han och fortsätter:

– Jag vet att jag har sagt att alla inte kan sjunga, och alla kan inte sjunga, men att sjunga ihop utan att träffa rätt toner är en annan grej. Människan är ju egentligen ett flockdjur. Tyvärr har vi förvaltat det fenomenet ganska dåligt, för nu är det så in i helvete ego. Alla går runt med sina mobiltelefoner.

Publicerad:

LÄS VIDARE