Skådespelaren Rutger Hauer död

Slog igenom i filmen ”Blade Runner” med Harrison Ford

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Den nederländska skådespelaren Rutger Hauer har dött efter en kortare tids sjukdom.

Hans agent har bekräftat dödsfallet och säger att Hauer dog i sitt hem i Nederländerna den 19 juli.

Han blev 75 år gammal.

Rutger Hauer slog igenom som skådespelare i filmen ”Blade Runner”, 1982, där han spelade rollen som skurken Roy Batty. Filmen regisserades av Ridley Scott, som även ligger bakom storfilmer som ”Alien”, ”Thelma & Louise” och ”Gladiator”. Huvudrollen spelades av Harrison Ford.

Rutger Hauer har även medverkat i kända filmer som ”Liftaren”, ”Sin City” och ”Batman Begins”.

Hauers agent har bekräftat dödsfallet och säger i ett uttalande att skådespelaren dog i sitt hem i Nederländerna, 19 juli, efter en kortare tids sjukdom. Det skriver bland annat Variety.

Enligt BBC ska skådespelaren begravts tidigare i dag.

Hyllas av Gene Simmons

Rutger Hauer hyllas nu på sociala medier av vänner, kollegor och fans. Kisstjärnan och basisten Gene Simmons skriver på Twitter:

”Tråkigt att höra om Rutger Hauers bortgång. Han var alltig en gentleman, snäll och omtänksam. Jag sänder mina kondoleanser och böner till hans familj, vänner och fans”.

”Vila i frid, Rutger Hauer. Du var en intensiv, djup, äkta och fängslande skådespelare som gav sanning, skönhet och kraft till sina filmer. Mina personliga favoriter är: Flesh + Blood, Eureka, The Hitcher, Blade Runner, Ladyhawke och Blind Fury”, skriver regissören Guillermo del Toro.

Rutger Hauer blev 75 år gammal.

1 av 5 | Foto: Warner Bros.
Rutger Hauer.
Publicerad:

LÄS VIDARE