Film

Biljakterna skymmer sikten, Tom

FILM

Mission: Impossible 3 Amerikansk action av J.J. Abrams med bland andra Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman och Laurence Fishburne

ROM

Bästa ”Mission Impossible”-filmen hittills men det blir ändå lite mycket av det goda.

På MED BÄLTET Fokus i "Mission: Impossible 3" ligger på action.
På MED BÄLTET Fokus i "Mission: Impossible 3" ligger på action.

Kärleken har fått specialagent Ethan Hunt att gå i pension. Men när en av hans gamla agent-elever kidnappats av storskurken Owen Davian (Philip Seymour Hoffman) drar Hunt på sig läderstället för att komma till undsättning. Och plötsligt är inte bara hans eget, utan också fästmön Julias, liv i fara.

Tom Cruise axlar rollen som Ethan Hunt i den bästa "Mission: Impossible"-filmen hittills. Det här är en fartfylld action. Full av spektakulära scener, hög spänningsfaktor och en intrig som känns bra mycket mer genomarbetad än tidigare.

Mycket av det goda

Tom Cruise lyckas hålla publiken på helspänn ända från första bilden till den sista.

Men trots att action-scenerna inte är riktigt lika överdrivna som tidigare blir det ändå lite mycket av det goda. Våghalsiga uppdrag, skottlossningar och biljakter skymmer faktiskt sikten för en spännande historia.

Nervpirrande resa

Att så mycket fokus ligger på actionsekvenserna gör också att karaktärerna inte har utrymme att blomma. Philip Seymour Hoffman är förstås lysande som den likgiltigt känslolöse affärsmannen Davian. Tänk om vi fått chans att grotta ner oss mer i hans psyke!

Den tiden finns dock inte. I stället får man spänna fast säkerhetsbältet och hänga på när Cruise gasar från en till 100 på tre röda.

En häftig och nervpirrande resa blir det.

Karin Lindstedt

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film