Potatis, kryptovalutor – och Kurt Russell

Kyliga thrillern ’Crypto’ får lite skjuts av rollistan

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Crypto

Regi John Stalberg Jr, med Beau Knapp, Alexis Bledel, Luke Hemsworth, Kurt Russell.


FILMRECENSION. Det är inte lätt att komma tillbaka till sin hemstad ibland.

I Martys fall handlar utmaningarna om maffiaaffärer. Och potatis.

THRILLER. Marty Duran (Beau Knapp) jobbar som analytiker för en stor bank på Manhattan och är bra på det han gör. Lite för bra, tycker bankens vd som vill ha bort honom efter att Marty skrivit en rapport som dödar ett kontrakt med ett annat företag värt miljarder.

Marty skickas iväg till Elba, New York, en håla där han råkar vara född. Där ska han gå igenom den lokala bankens räkenskaper, men blir i stället indragen i mystiska affärer bakom ett konstgalleri. Han försöker även reparera banden till sin far (Kurt Russell) och bror (Luke Hemsworth) som sliter ute på potatisfälten.

Beau Knapp och Alexis Bledel i ”Crypto”.
Foto: Smile
Beau Knapp och Alexis Bledel i ”Crypto”.

Som filmens titel antyder handlar det om kryptovalutor och snart visar sig ryska maffian vara inblandad. Det är inte enbart negativt att komma hem igen: Marty får hjälp av en barndomsvän och träffar en kvinna (Alexis Bledel).

Det är en film som nosar på olika genrer utan att vara riktigt tillfredsställande hur den än gör. Som thriller blir det aldrig riktigt spännande och som familjedrama följer den förutsägbart utstakade spår. Vi känner av en slags distans i Beau Knapp som skådespelare, vilket gör det svårare att sympatisera med hans såriga familjerelation. Fotot är lika kyligt.

Foto: Smile
Kurt Russell i ”Crypto”.

Men det lyfter lite med så pass många bekanta ansikten i rollistan. ”Mad men”-skådisen Vincent Kartheiser spelar skum, skäggig revisor och Russell grymtar övertygande som skitig, ständigt förbannad potatisbonde.

”Crypto” finns att hyra på streamingtjänster.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE