Superman

Hyllade regissören död – blev 51 år

Av: 

Jakob Meijer

FILM

Den kultförklarade regissören Jon Schnepp är död.

Nu sörjs han av fans och kollegor.

”Det är med brustna hjärtan som jag och familjen Schnepp måste meddela att vår älskade Jon Schnepp har gått bort”, skriver hans fästmö Holly Payne i ett känslosamt twitterinlägg.

Schnepp blev 51 år.

Jon Schnepp somnade in fridfullt förra fredagen, bekräftar hans familj i sociala medier, skriver Variety. Enligt fästmön Holly Payne dog Schnepp av komplikationerna efter en stroke. Då hans liv inte gick att rädda ska Payne och Schnepps syster tagit det svåra beslutet att avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Schnepp är för många mest känd för sin hyllade dokumentär ”Death of Superman lives” som skildrar berättelsen om Tim Burtons nedlagda Superman-film. Tanken var att Nicolas Cage skulle axla rollen som mannen av stål i Burtons film, men av olika anledningar lades produktionen ned.

Kollegan: En god person

Jon Schnepp var även ett välkänt namn inom serietidningsvärlden och har regisserat flera tecknade superhjältefilmer, däribland ”Black panther” från 2000. Han låg även bakom animerade serien Metalocalyse, som kretsade kring det fiktiva metalbandet Dethklok. Där samarbetade han bland annat med Star wars-stjärnan Mark Hamill, som gjorde en av rösterna.

Regissören Kevin Smith, som medverkade i ”Death of Superman lives”, sörjer sin kollega.

”Det här är hemskt. Jon Schnepp gjorde mig och så många andra glada med hans arbete. ’Death of Superman’ är en av de bästa dokumentärerna jag har sett. Och förutom hans konst var Jon verkligen en god och hygglig människa. Mitt hjärta är med dig Holly Payne. Behöver du något, finns jag där för dig”, skriver han på Twitter.

Jon Schnepp blev 51 år.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Fullt med dokumentärer om sport – här är guide till streamingpärlorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Superman

Film

Kevin Smith