Dokumentärer

Vågor och stormiga känslor i fin surfdokumentär

Av: 

Karolina Fjellborg

”Into the storm”.
”Into the storm”.

FILM

FILMRECENSION En tonårig peruansk surfbegåvning tampas med havets krafter och tuffa förutsättningar i berörande ”Into the storm”.

Betyg: 3 av 5 plus

Into the storm

Regi Adam Brown, med Jhonny Guerrero, Sofia Mulánovich, Jose Plaza.


DOKUMENTÄR Om idrotten som livlina, rå talang och tuffa förutsättningar. Om att fånga vågorna på havet – och samtidigt hantera känslosvallen i bröstet.

I Adam Browns berörande dokumentär ”Into the storm” (”En la tormenta”) får vi följa den peruanske surfbegåvningen Jhonny Guerrero under en turbulent tonårstid, från 14 års ålder och några år framåt.

Som född och uppvuxen i ett av Limas fattigaste och stökigaste grannskap har han oddsen emot sig. Han är självlärd med en trasig, upphittad surfbräda, hans pappa sitter inne, och hans mamma kan knappt ge hans lillebror mat för dagen. 

När Jhonny lyckas bli antagen till den flerfaldiga världsmästarinnan Sofía Mulánovichs akademi, kommer han ett stort steg närmare sin dröm om att bli proffs. Men kombinationen av hård press, gamla vänners dragningskraft och frånvaron av en stabil fadersgestalt riskerar att bli övermäktig – och efter en skjutning tvingas Jhonny välja väg. Havet eller gatorna?


”Into the storm” har biopremiär den 21 januari.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Hysteriskt när monster och folk byter roller

ÄMNEN I ARTIKELN

Dokumentärer

Filmrecensioner