Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Eric Saades bolag gick 17 miljoner i vinst: ”Tabubelagt”

Artisten i ”Hitfabriken” om framgångarna

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

Eric Saade är artist och affärsman.

I Fredrik Ralstrands podcast ”Hitfabriken” berättar han om sina olika bolag – ett av dem drog in 17 miljoner i vinst 2019.

– Jag brukar verkligen aldrig prata om det här, men jag tror att det finns någon slags tabubelagd grej över det, säger han.

Artisten Eric Saade, 30, är aktuell som finalist i Melodifestivalen med låten ”Every minute” på lördag. Vid sidan av sitt artisteri driver han flera bolag, och i podcasten ”Hitfabriken” gör han ett sällsynt uttalande om sina framgångsrika affärer.

– Skulle jag jobba med musik året runt och sitta i studion varje dag som vissa människor gör då skulle jag gå på tomgång till slut, säger han i podcasten.

För att inte bli helt tömd på inspiration kom han därför på 2015 att han ville starta företag för att kombinera det med musiken.

Eric Saade.
Foto: Björn Lindahl
Eric Saade.

”Vill kunna ge mina barn allt”

Tidigare har han investerat mycket i fastigheter, och i dag driver han flera olika bolag. Men Saade tunes AB är det bolag han investerar mest i. Sedan 2015 har bolaget gått från två miljoner i vinst till 17 miljoner 2019. En storvinst han är en aning obekväm att prata om.

– Jag brukar verkligen aldrig prata om det här, men jag tror att det finns någon slags tabubelagd grej över det här i Sverige överhuvudtaget.

– Jag vet inte varför det är så... att få lov att tjäna pengar. Det har gått jättebra och jag har gjort en del investeringar och äger alla mina bolag via mitt moderbolag, säger han.

Foto: Jimmy Wixtröm
Eric Saade firar efter deltävling fyra i Melodifestivalen.

Om sin framtidsstrategi

För artisten är kombinationen musik och olika affärsverksamheter en långsiktig lösning.

– Jag tror så här, man tjänar pengar på musik och det är väl jättekul, även om musik förblir en passion, och jag försöker få musik att vara min hobby. Men de pengarna som kommer från den hobbyn måste ju investeras i något enligt mig, för att just bygga sin framtid för den dagen man skaffar familj och kanske inte kommer stå på scen i Sverige på det sättet.

Schlager manager – så tävlar du

Gå in på manager.aftonbladet.se
Alla med Plus tävlar utan extra kostnad.
Har du Pluskonto kan du skapa upp till fem ”lag” och dela med barn och familj.
Att skaffa Plus kostar 29 kr första månaden, därefter 99 kr - fritt att säga upp när du vill.

Regler

Vid varje av de fyra deltävlingarna: Tippa vilka två bidrag som går direkt till final och vilka två som går till Andra chansen.

Andra chansen: Välja vilka fyra bidrag som vinner de fyra duellerna.

Finalen: Tippa rätt placering på alla 12 finalister.

Utslagsfråga: Vinnarens totalpoäng i finalen.

OBS! Du kan anmäla dig redan nu på manager.aftonbladet.se men det går också att byta dina tips fram till att röstningen stänger för varje deltävling.

Priser

1-3:e pris: Apple iPhone 12 64 GB (värde 9900 kr).
Du kan också vinna bonuspriser i Aftonbladets schlagerexpert Tobbe Eks egen liga, anslut till #jagslårtobbeek inne i spelet (iPad i första pris).
Där kan du också skapa din egen "hashtag-liga" och utmana vänner.
 

All info hittar du på manager.aftonbladet.se


Publicerad:

LÄS VIDARE