Skivrecensioner

Veckans singlar: politiskt och osmakligt

Av: 

Natasha Azarmi

MUSIK

SINGLAR Den här veckan hyllar Titiyo kärleken, Alesso gör comeback, The Radio Dept sjunger om valet och Kanye West rappar osmaklig smörja.

Betyg: 4 av 5 plus
The Radio Dept
Going down swinging
Just Sol
POP Inför nästa veckas nagelbitare till val släpper The Radio Dept en sprillans ny låt. För som bandet själva skriver i ett pressmeddelande: vad annars ska de göra?

”Going down swinging” börjar med raderna ”Church bells are ringing today/God is on the right side for once”. Bandet syftar på hur svenska kyrkor vid flera tillfällen de senaste åren ringt i sina klockor för att varna om nazistdemonstrationer. Något de annars inte har gjort sedan 1939.

The Radio Dept fortsätter leverera euforiska melodier och antifascistiska texter och det fungerar precis lika fint som vanligt. Singeln är en vacker och behövlig fortsättning på "Running out of love" – bandets oerhört starka album från 2016.


Betyg: 3 av 5 plus
Titiyo
Som ingenting
Warner
POP Titiyo träffade sambon Viktor Flume när han tog omslagsbilden till hennes Grammisnominerade album ”13 gården” för tre år sedan. ”Som ingenting” är det första hon släpper sedan förra plattan.

Singeln har hon skrivit i parets gemensamma sommarstuga i Gotland och det är en hommage till deras kärlek. Över intensiva beats sjunger hon om dem som hon träffade innan honom: ”Jag gick hem med idioter/ Och vem räknar idioter/Så jag gick hem med en till”.

Men mest av allt handlar det om hur Titiyo äntligen hittat rätt. Det är så enkelt att tänka sig hur hon suttit där i den idylliska sommarstugan och låtit känslorna flöda fritt. Rösten är nämligen fylld av en enorm frihetskänsla, en lycklig suck av lättnad över att alla de där idioterna förde henne hem.


Betyg: 2 av 5 plus
Alesso
Remedy
Universal
EDM Alesso är en av edm-världens största. Han har samlat på sig över tre miljarder streams, flera betydelsefulla priser och topplaceringar på tidningen Forbes årliga lista över världens bäst betalda dj:s.

Men 27-åringens genre är också en av de mest snabbväxande och mycket har hänt sedan han släppte musik för tre år sedan. Sångaren Conor Maynards sammetslena röst må funka fint ihop med den hitvänliga melodin.

I övrigt låter det som om Alessos comeback inte riktigt hängt med i tiden.


Betyg: 1 av 5 plus
Kanye West
XTCY
Getting Out Our Dreams II/Universal
HIPHOP För några veckor sedan läckte Kanye Wests "XTCY", en av låtarna som inte kom med på albumet "Ye". Då kändes det mest som ett dumt skämt men när han släppte låten officiellt under fredagen visade sig det hela vara helt och hållet på riktigt.

Över en påfrestande ljudmatta rappar West osmakligt om hur han vill ligga med sina svägerskor: "You got sick thoughts? I got more of 'em/You got a sister-in-law you'd smash? I got four of 'em".

Ofräscht är bara förnamnet.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Han plåtade mig och så sa det klick, helt enkelt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skivrecensioner

Musikrecensioner

Musik

Alessandro ”Alesso” Lindblad

Titiyo Jah

Kanye West